Ydin-Kärki teki tuhoa Hakametsässä – porilaissentteri nautiskeli vanhoja pelikavereitaan vastaan

Alkukauden Tapparassa pelannut Jarno Kärki väänsi "vanhoja" pelikavereitaan – kuten tässä Joona Luotoa – vastaan hyvällä pelihuumorilla. Kärki syötti kaikki Ässien varsinaisen peliajan kolme maalia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ensin numeraaliset faktat:

  • 19 ottelua Tapparassa ja 0+1,
  • 6 kamppailua kotoisassa patapaidassa ja 3+3. 

Hyökkääjä Jarno Kärjen kausi on ollut kirjaimellisesti kaksijakoinen. Syksyn alku oransseissa housuissa oli harmaampi kuin marraskuu, marraskuun jälkipuolisko Ässien mustissa pöksyissä on ollut kirkkaampi kuin kesäpäivä Yyterissä. 

Tiistai-iltana Hakametsässä Kärki oli pohjustamssa Ässien varsinaisen peliajan kaikkia kolmea maalia, kun Ässät raapi arvokkaan 3–4 (1–1, 2–1, 0–1, 0–1) -jatkoaikavoiton Tapparan vieraana.

– Mitään kaunoja ei ollut, mutta tietysti oli hienoa, että sai vähän näyttää, Kärki myhäili kamppailun tauottua toimittajien ympyröimänä.

Keskushyökkääjä kokosi vajaassa kahdessa erässä enemmän tehoja kuin kaikissa alkukauden liigapeleissä ex-seuransa Tapparan väreissä.

– Totta kai nyt oli lisäsytykettä, mutta tärkeintä oli se, että onnistuin. Olen nyt saanut maalitilin auki, ja kiekko on vähän pomppinutkin. Mutta kyllä vielä on aika monta pomppua tällä kaudella tulemattakin – alkukaudella niitä ei tullut yhtään, Kärki mietti.

Kasvattajaseuran väreissä peli-ilo on löytynyt nopeasti uudelleen.

Päävalmentaja Jyrki Aho on kaiken lisäksi osannut ruokkia suojattiaan sopivilla annoksilla. Nytkin Kärki kumartui avauskentällisessä ottelun ensimmäiseen aloitukseen, vaikka hänet oli kokoonpanotiedoissa kirjattu kakkosketjun keskusmieheksi.

– Saman "Jykä" teki, kun pelasin ensimmäisen ottelun Porissa. Tärkeintä on silti, että saa vastuuta, eikä mene kentälle vain välttelemään virheitä. Kyllähän sitä tuli (Tapparassa) jo mailaakin puristettua. Niin käy, kun on pelannut 20 peliä ilman pisteitä ja miettii, että nyt täytyisi jo osua, Kärki kuvaili.

Päävalmentaja Aholla oli napakka vastaus, kun häneltä kysyttiin mietteitä paluumuuttajan pelistä.

– Sanotaan näin, että varmaan "Japille" maistui, Aho epäili.

Ja niin todellakin maistui. Tyytyväisyyttä ei verottanut vähäääkään se, että ratkaisuosuman syntyhetkillä Kärki oli vaihtoaitiossa.

Voittomaalin iski Jussi Makkonen Mikko Salmion ja Jere Seppälän esityön jälkeen. Porilaisvoitto oli ansaittu. Jatkoerän alkajaisiksi Ässät jallitti Tapparan puolustuskolmion jo niin eksyksiin, että maalivahti Dominik Hrachovinalta katosi mailakin. Voittomaali jäi tuuman päähän, kun kärsivällisesti tekopaikan katsonut Niko Peltola kilautti kiekon tolppaan.

Ilman patavahti Andreas Bernardin normaalia aneemisempaa iltapuhdetta pata olisi ollut kiinni kolmannessa peräkkäisessä kolmen pisteen voitossaan. Nyt italialaisvahti sai ottaa kaikki Tapparan kolme ensimmäistä maalia piikkiinsä – joko kokonaan tai osittain.

Päätöserässä Bernard oli totutun varma ja tuli samalla todistaneeksi sen, ettei nykymuotoisessa Liigassa välttämättä maalivahdin nappisuoritusta – edes Tapparan kaltaista teräksistä voittokonetta vastaan – jotta veskari pääsee pelin päätyttyä huudattamaan vieraskannattajia kunnon mahaliuku-tuuletuksella.

Antoine Laganière juhlii 2–2.maaliaan. Jesperi Kotkaniemi ja Jarno Kärki onnittelevat, Tapparan Otso Rantakari on allapäin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kamppailua seurasi 5 825 silmäparia. Se on tiistai-illaksi kelpo lukema, ja reilusti enemmän kuin kirvesrintojen tämän syksyn keskiarvo (5377). Yleisömäärä jäi neljännen peräkkäisen tappion kärsineen Tapparan illan isoimmaksi ilonaiheeksi. 

Seuraavassa kotiottelussaan Tappara kohtaa lauantaina Lukon. Ottelu kuuluu Suomi 100 -juhlallisuuksiin ja alkaa sen vuoksi poikkeuksellisesti jo kello 15.