Voiko tämä olla enää todellista: Suomi vei laukaukset 41–13, Ruotsi pelin

Sarah Berglind venyi peräti 41 torjuntaan. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen katsoo pelin jälkeen ensin lattiaan, sitten kattoon ja puhahtaa:

– Kysyin miksi hävittiin. Joukkue vastasi, ettemme tehneet maaleja. Kysyin miten voisimme ampua maaleja, niin ohjeina tuli ammu reikään, suoraan syötöstä ja ylös.

Mustonen kertoo painottaneensa ennen 1–2-tappioon päättynyttä ottelua nimenomaan jälkimmäistä seikkaa. Laukaiskartta oli silti karua katsottavaa.

– Meillä oli kahden erän jälkeen 31 vetoa. Kaksi kutia tuli rinnan korkeudelle, maali meni ihan kattoon. Kaikki muut menivät siis alas. Siinä oli hyvin yksinkertainen syy, miksi hävisimme.

Ruotsin maalivahti Sarah Berglind torjui lopulta 41 kertaa, Noora Räty Suomen maalissa 13 kertaa.

Suomi sai etenkin avauserässä erinomaisen paikan karata johtoasemaan, kun Ruotsin Emma Nordin hölmöili itsensä suihkuun. Hän taklasi Minnamari Tuomista kovaa selästä. Tuominen joutui jättämään pelin kesken.

– Siinä oli kaksikin ihan törkeää taklausta, Mustonen harmitteli.

Ensimmäisessä taklauksessa jyrän alle jäi Jenni Hiirikoski, joka kuitenkin pystyi jatkamaan peliä pienten huoltotoimien jälkeen.

– Oli vielä seurakaveri, joka taklasi minua. Täytyy vähän puhua asiasta, kun pääsemme kotiin takaisin, Hiirikoski totesi.

Hiirikoski harmitteli etenkin sitä, että avauserän viiden minuutin ylivoimasta Suomi sai vain yhden osuma.

– Siinä oli 5–3-ylivoimaakin, mutta se oli sanalla sanoen luokatonta. Onneksi tällainen peli tulee tässä vaiheessa kautta, kovia oppirahoja saimme, kapteeni näki.

Suomen pelit Pre Olympic Cupissa jatkuvat perjantaina Uudessakaupungissa, jossa vastaan asettuu Saksa.