Virtuositeettivajauksen vaivaamana

Ässät onnistui palaamaan kolmen tappion jälkeen voittojen tielle, kun porilaiset hakivat pisteet Mikkelistä maalein 3-1. Ässät takoi toisessa erässä kaksi maalia, mutta Jukurit kiri päätöserässä Turo Asplundin osumalla maalin päähän. Ville Korhonen kuitenkin päätti kotijoukkueen kirin laittamalla kiekon tyhjään maaliin.

Mikkelin Kalevankankaalla on koettu melkoista huumaa Jukurien ensimmäisellä liigakaudella, mutta torstaina tunnelmassa oli jo särö.

Ajoittain vierasfanien päädyssä seisonut ja kannustanut punavalkomusta kolmikko sai aikaan enemmän ääntä kuin ainakaan hallin neutraalimpi osasto eli sivukatsomot.

"Meillä tuntuu olevan virtuositeettivajaus."

Jukurit kompuroi Ässiä vastaan tappioon maalein 1-3. Mikkeliläisjoukkueen pistesaalis viimeisimmistä 13 ottelustaan eli maksimissaan 39 pisteestä on vaatimaton kahdeksan.

- Meillä tuntuu olevan virtuositeettivajaus nyt, kun kaikki joukkueet ovat tiivistäneet puolustustaan kevään lähestyessä, kuvaili Jukurien alati filosofinen valmentaja Risto Dufva.

- Tulimme otteluun nytkin hyvin sisään, mutta emme saa puristettua maalipaikoissa viimeistä irti. Tämä oli meille kauden 23:s maalin tappio, esitteli valmentaja dufvalaista matematiikkaa.

Jukurien valonpilkahdus on puolustajien pistepörssiä lukemin 3+27 johtava Miika Koivisto. Hänen pörssivoittonsa edessä ainakin pienenä esteenä on kauden toinen kutsu maajoukkueeseen. Se vie pistejahdista kaksi sarjapeliä.

Ässät sai tuoreen värväyksensä, 27-vuotiaan ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkinin Etelä-Savoon. Porilaiskokoonpanossa olikin aluksi ilmoitettuna vain viisi puolustajaa. Kuudennen pakin paikan sai Matushkinin edestä Juuso Walli.

- Matushkinin peluuttaminen oli harkinnassa, mutta päädyimme kuitenkin pitämään hänet katsomon puolella. Matushkin saapui vasta puoli tuntia ennen aamuharjoitustemme alkua, totesi Ässien valmentaja Jyrki Aho.