Viidennen finaalin 3 pointtia: Huh huh, mikä finaalisarja – kapteeni Peltola iski Tapparalle toisen perättäisen voiton

Niko Ojamäki nousi yhdeksi Tapparan hahmoksi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kärpät-Tappara 4-5
(0-3, 1-1, 3-1)

Otteluvoitot: 3-2

Ratkaisu:
Viides finaaliottelu Oulussa oli sellainen tarina, jota olisi ollut mahdoton käsikirjoittaa. Tappara rynni toisessa erässä jo neljän maalin karkumatkalle, mutta Kärpät kavensi ja tasoitti pelin vielä päätöserässä. Kun oululaiset olivat jo kuvittelemassa käsiään mestaruuspokaalin kyljissä, iski Tappara-kapteeni Jukka Peltola ja siirsi sarjan torstaiksi Tampereelle.

Ottelun kolme pointtia

Pointti 1:
Tappara tuli avauserään todella vahvasti, Kärpät taasen ei ollut peliin täysin valmiina. Hyvän sarjan pelannut Veini Vehviläinen joutui antautumaan kolme kertaa ja joutui antamaan tilaa maalillaan. Viimeksi kuukausi sitten puolivälierissä Ässiä vastaan pelannut Jussi Rynnäs hyppäsi tilalle.

Pointti 2:
Tapparalle on tullut kauden aikana muutamia rajuja repsahduksia reilussa johtoasemassa. Nyt sellainen oli tulla pahimmassa mahdollisessa paikassa, kun Kärpät iski päätöserässä neljä kertaa. Oululaiset saivat vielä ylivoimalla mahdollisuuden hakea voittomaalia, mutta Tapparan alivoima ja maalivahti Dominik Hrachovina kestivät.

Pointti 3:
Finaalipelit kaivavat perinteisesti esiin yllättäviä sankareita. Tapparalta tällaiseen rooliin viidennessä pelissä ilmoittautui porilaislaituri Niko Ojamäki, joka iski pelissä tehot 2+1. Hänellä oli ennen ottelua kasassa koko pudotuspeleistä vain yksi maali.

Erikoista:
Finaalisarjassa ehdittiin pelata peräti 26 ylivoimaa, ennen kuin ensimmäinen ylivoimamaali syntyi. Niitä tulikin Kärpille heti kaksi peräjälkeen. Ne tulivat tärkeimmässä mahdollisessa paikassa, ja mahdollistivat oululaisten kirin.