Veljeys ja taistelu toivat Lukolle tärkeän voiton Pelicansin vieraana - "Tuota lumipalloa pyörittämällä kaikki on mahdollista"

Pelicans–Lukko 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

Ennakkoasetelma: KalPa, SaiPa, Lukko ja Pelicans lähtivät kierrokselle sarjataulukon sijoilta 6–9 kahden pisteen sisällä. Lahdessa pelattiin siis kutossijasta ja viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta.

Ratkaisu: Pelicans ei löytänyt keinoja ohittaa kovan 30 torjunnan illan pelannutta Kaapo Kähköstä, jota joukkue tuki uhrautuvaisella puolustuspelillä. Vastaavasti Pelicans-vahti Janne Juvonen laski hölmöilyllään Lukon johtoon kriittiseen paikkaan 

1. erä: Pelicans tulee kovaa päälle, muistutti Toni Suuronen. Paineen alta pitää päästä nopeasti pois, säesti Teemu Ramstedt.
Vaikka Lukon pelaajilla oli hyvin muistissa viime viikolla Raumalla pelattu ottelu Pelicansia vastaan ja sen 0–4 päättynyt avauserä, raumalaisten lähtö otteluun oli vaikea.

Lukon hyökkäyspeli jäi avauskympillä täysin piippuun, kun peli puuroutui selviytymiseksi omalla alueella. Pelicansin ahnas prässi palkittiin kahdella ylivoimalla, jotka Lukko kuitenkin maalivahti Kaapo Kähkösen johdolla kesti. Erän loppupuolella Lukko pääsi paremmin peliin mukaan. Vuorostaan Pelicans sortui kahteen kahden minuutin jäähyyn, mutta Liigan heikoimmaksi valahtanut Lukon ylivoima ei niiden aikana onnistunut.

Sen sijaan johtomaali tuli erän päätösminuutilla. Kaksi kahdella yhtä vastaan hyökkäystäkin selvittänyt Pelicans-vahti Janne Juvonen lähti seikkailemaan kulmaan ja syötti kiekon suoraan Arttu Ilomäelle. Ville Vahalahdella oli helppo työ putata sentterin syötöstä tyhjiin kauden kuudes maalinsa.

2.erä: Toisen erän Lukko aloitti huomattavasti ensimmäistä pirteämmin. Janne Niskalan painava viivalaukaus (0–2) ja Heikki Liedeksen terävä rannelaukaus (0–3) toivat lisää lunta kotijoukkueen tupaan.

Kun 25 minuutissa 14 kudista kudista Janne Juvosta kohti taakse oli livahtanut kolme, Pelicans-valmennus komensi tolppien väliin Joona Voutilaisen.

Erän lopulla kelailtiin videoita. Pelicansin Kimi Koivisto heitti kiekon laidasta maalille ja Joonas Alanne jyräsi sisään sekä pelivälineen että maalivahti Kähkösen. 1–3-kavennus hyväksyttiin kahden videotarkistuksen jälkeen. Ensin tuomarit halusivat tutkia nauhalta, kävikö kiekko verkossa.

Sitten Lukon valmentaja Pekka Virta halusi haastaa, häirittiinkö tilanteessa maalivahtia. Ilmeisesti Toni Suurosen tulkittiin tuupanneen Alanteelle hieman liikaa vauhtia. Virta haastoi samanlaisen tilanteen myös kauden aiemmassa Pelicans–Lukko-ottelussa, tuolloin onnistuneesti.

– Näköjään se haastaa aina kun on mahdollisuus. Hyvä, ettei meiltä aina hylätä näitä maaleja, Kimi Koivisto kuittasi Radio Voimalle.

3.erä: Erä oli jälleen Pelicans-merkkinen, mutta nyt Lukon pelissä oli enemmän hallitun vieraspelin kuin pesukoneessa pyörimisen makua.

Jos Lukon ylivoima tökkiikin pudotuspelejä ajatellen hieman huolestuttavasti, alivoimatilastossa joukkue on toisaalta edelleen liigan paras.

Pelicans ei onnistunut ohittamaan Kaapo Kähköstä viidellä ylivoimayrittämällä, vaan illan tehomies Ilomäki (1+2) koristeli jopa alivoimalla tyhjään maaliin loppulukemat.

Kommentti: Pekka Virta, Lukko: "Kuudes sija tulee, jos on tullakseen. Tärkeää on se, mihin peli, veljeys, kaveruus ja itsensä likoon laittaminen menee kohti kevättä. Jos näitä asioita ei ole, on ihan sama, mikä on sijoitus. Olemme oikeilla jäljillä. Tuota lumipalloa pyörittämällä kaikki on mahdollista."

Kaapo Kähkönen pohjusti torjunnoillaan Lahdessa Lukolle tärkeän voiton. Lukko-vahdin nollapeli meni piloille toisen erän lopussa tässä tilantee ssa, jossa Joonas Alanne jyräsi kiekon maaliin. Osuma hyväksyttiin kahden videotarkistuksen jälkeen. Kuva: Markku Brunner