Vehviläinen vahvoilla Kärppien ykkösmaalivahdiksi

Veini Vehviläinen päästi Oulussa lauantaina taakseen vain yhden kiekon. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto.

Kärpät – Ässät 3–1 (1–0, 1–0, 1–1).

Ratkaisu: Ässät haastoi jälleen kerran Kärpät tasavahvasti, mutta pienet marginaalit kallistuivat Ouluun. 18-vuotias täsmähankinta Kristian Vesalainen osui avauserässä ranteella ja toisessa erässä Andreas Bernard ”imaisi” Ville Leskisen siniviivavippauksen sisään.

Sakari Salminen toi kolmannen erän harppuunahyökkäyksestä pelin 2–1:een, mutta ottelun lopussa Saku Mäenalanen iski kiekon 50 metrin sutaisusta 3–1:een, kun Ässät haki tasoitusta ilman maalivahtia.

1. pointti: Kärpät oli sekoittanut 1- ja 2-ketjun uusin kuosiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella, lukuunottamatta Julius Junttilan olympiakomennusta helmikuussa ja Ville Leskisen aivotärähdystä viime syksynä. Junttilan paikalla ykkösessä hyökkäsi Saku Mäenalanen, kun taas Liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Junttila hyökkäsi kakkosessa Mäenalasen paikalla vasempana laitahyökkääjänä.

Kokoonpanoon oli noussut Jasse Ikonen, ja tolppien välissä Kärpillä jatkoi Veini Vehviläinen, joka piti Porissa torstaina Jussi Rynnäksen jälkeen nollan. Rynnäs oli kasvattajaseuransa Ässien kotihallissa Isomäessä suoraan sanoen heikko.

Liigan parhaaksi puolustajaksi arvioitu Miika Koivisto oli odotetusti sivussa. Hän loukkasi polvensa Porissa, kun sinänsä vaarattoman näköisessä tilanteessa kärppäpakki jäi Antoine Laganiéren taklauksen alle.

2. pointti: Ässät oli toisessa ja kolmannessa erittäin hyvin mukana, mutta jäähyt sekoittivat porilaisten pelin. Kaiken kukkuraksi joukkueen kova poika Matti Lamberg täräytti epäurheilijamaisesti Kärppien Joona Huttulaa päähän kohdistuneella taklauksella (2+10) tilanteen jälkeen. Kolmannessa erässä porilaisten peliä sekoitti Maksim Matushkinin 2+10 jäähy Juha Koiviston päähän.

3. pointti: Kärppien alakerta on kovilla. Joukkue joutui pelaamaan ottelun lähes koko ajan viidellä puolustajalla. Porisssa maanantaina kuormitus varmasti lisääntyy.

Oho: Oulussa herättiin vihdoinkin pudotuspelien ihmeelliseen maailmaan. Liekö syy lauantain, mutta paikalla Raksilassa oli peräti 5927 maksanutta katselijaa.

Erikoista: Niin kuin viime syksynä, Jussi Rynnäs, 30, on menettänyt ykkösmaalivahdin paikan Veini Vehviläiselle, 21. Tämä piti nollan Porissa torstaina. Oulussa Vehviläinen oli luottamuksen arvoinen ja päästi sisään vain Sakari Salmisen läpiajon.