A-nuorten kultakamppailu: Uskomattoman sitkeä KalPa – se on jo kaksi kertaa ottanut väkisin voiton selkä seinää vasten

A-nuorten 4. finaaliottelu:

KalPa – Kärpät 5–2 (0–1, 2–1, 3–0)

Voitot tasan 2–2.

A-nuorten mestaruus oli valumassa jo pääsiäisimaanantaina Ouluun, mutta KalPa kävi ryöstöretkellä maalein 1–2. Kuopiossa keskiviikkona Kärpät johti toisen erän lopussa vielä 2–0 ja katkaisemassa ottelusarjaa, mutta sitten KalPa pani hyrskyn myrskyn, teki erän loppuun kaksi maalia ja kolmanteen erään vielä kolme lisää.

Miten tässä näin pääsi käymään, Kärppien valmentaja Ville Mäntymaa?

– Olimme kaksi erää todella hyviä ja henkisesti kovia, mutta KalPa teki ensin tyypillisen play off -maalin erän loppuun eli heitti kiekkoa vain maalille ja jostakin kiekko meni sisään. 2–2-tasoitus oli suorasta hyökkäyksestä täydellinen veto ylänurkkaan. 3–2 oli kolmannen erän alkuun taas sellainen tyypillinen play off-maali, Mäntymaa kuvaili.

Kolmessa ensimmäisessä KalPan osumassa kului aikaa vain kolme ja puoli minuuttia. Lopputulos tarkoittaa sitä, että mestaruus ratkaistaan Oulussa perjantaina Game-vitosessa.

-Jos joku olisi sanonut ennen kautta, että haluaako joku viidennen mestaruusottelun kotihalliin, kaikki olisivat halunneet, Mäntymaa alleviivasi.

Kun Kärpät avasi peliään 3–2-maalin jälkeen, KalPa pääsi iskemään.

– Kyllä se 4–2 jo notkautti meidän jännettämme. Haluan nostaa KalPalle hattua. Meidän täytyy oppia tekemään sellaisia play off -maaleja, että kiekkoa vain maalille.

Oulua kohti joukkueen bussi kaartoi jo keskiviikkoiltana.

– Torstaina pieni palaveri ja perjantaina kaikki tiskiin.

”Puolessa välissä toista erää Koskenkorva siirsi Kärpät jo 2–0-johtoon ylivoimalla Juuso Könösen jäähyn aikana. Syötön Koskenkorvalle antoi toinen liigapelaaja Rasmus Kupari, joka hänkin lähteen Venäjälle Tsheljabinskiin ja Magnitogorskiin.”

Kärppien avausmaaliin tarvittiin tämän kauden liigakokemusta. Olympiatauolla Kärpissä kiekkoillut puolustaja Joona Huttula sai ajassa 7.09 kiekon Elmeri Metsävainion selän taakse. Toisena syöttäjänä oli Jesse Koskenkorva, joka on lähdössä vielä U18 MM-kisoihin Venäjälle Tshlejabinskiin ja Magnitogorskiin. Sama osoite saattaa olla myös Kärppien maalivahdilla Justus Annusella.

Jäähyttömän avauserässä toisessa erässä alkoi tapahtui, kun joukkueet istuivat pikkukakkosia melkeinpä vuoron perään.

Puolessa välissä Koskenkorva siirsi Kärpät jo 2–0-johtoon ylivoimalla Juuso Könösen jäähyn aikana. Syötön Koskenkorvalle antoi toinen liigapelaaja Rasmus Kupari, joka hänkin lähtee U18-MM-kisoihin..

Pian tämän jälkeen KalPan valmentaja Tommi Miettinen otti aikalisän, millä oli ilmeisen piristävä vaikutus.

Kun Kärpät ehkä jo odotteli erätaukoa, KalPa tuli kahden maalin takaa tasoihin Toivo Pennasen ylivoimamaalilla ja Topi Piipposen loistovedolla.

Voittomaalin kolmannen erän alkuun pomputti Tuomas Ahtonen. Se varmistettiiin videotarkistuksella.