U20: Tanska kaatui, viimeistely ontui

Ratkaisu

Ottelu oli vielä loppulukemiaankin yksipuolisempi. Suomi voitti laukaukset maalia kohti 66-8, ja vain heikohko viimeistely ja tanskalaisvahti Kasper Krogin hyvä peli pitivät lukemat siedettävissä 4-1:ssä.

Lähtökohta

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tappio niskassaan. Suomi kärsi 4-2-tappion Kanadalle kisojen avausottelussaan, Yhdysvallat puolestaan kylvetti Tanskaa peräti lukemin 9-0.

Analyysi

Voitto Tanska varmisti käytännössä Suomelle puolivälieräpaikan ja sen, ettei viimevuotinen karsintasarjakatastrofi toistu. Sen kummempia johtopäätöksiä ei ottelusta lohkon heittopussia kannata tehdä.

1. erä

Suomi sai otteluun hyvän alun, kun Joona Koppanen vei Nuoret Leijonat 1-0-johtoon alle kolmen minuutin pelin jälkeen. Koppanen nosti Juuso Välimäen laukauksen paluukiekon maalin kattoon. Kakkossyöttö maaliin merkittiin Miro Heiskaselle.

Jatkoa seurasi neljän minuutin kuluttua. Aapeli Räsänen vei Suomen 2-0-johtoon vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen. Syöttöpisteet Eeli Tolvaselle ja Henri Jokiharjulle. Maali syntyi kaksi sekuntia tanskalaisjäähyn päättymisen jälkeen.

Suomi pääsi pelaamaan erän jälkimmäisellä puoliskolla vielä minuutin verran 5-3-ylivoimaakin, mutta lisämaaleja ei nähty.

2. erä

Toinen erä alkoi Suomen kannalta ensimmäistä murheellisemmin. Otto Koivula otti erän alkuun kiinnipitämisjäähyn ja tanskalaisten ylivoima oli tehokas. Vain 18 sekuntia sen alkamisesta HPK:ssa kauden aloittanut Nikolaj Krag iski tarkan rannelaukauksen ohi Ukko-Pekka Luukkosen.

Suomen kuitti tuli erän loppupuolella. Juuso Välimäen viivalämäri yllätti Kasper Krogin. Erikoisuutena maalista merkittiin pisteitä kolmelle puolustajalle, kun syöttöpisteitä saivat Heiskanen ja Urho Vaakanainen.

Alle kaksi minuuttia edellisestä Suomi iski jälleen. Henri Jokiharjun turnauksen toinen osuma syntyi maalinedusruuhkasta. Syöttöpiste merkittiin Koivulalle.

3. erä

Suomi pääsi pelaamaan kolmannessa erässä useampaan otteeseen ylivoimaa ja yli minuutin myös viidellä kolmea vastaan, mutta erikoistilannepelaaminen oli edelleen tehotonta. Laukauksia kyllä sateli, mutta lopullinen terävyys maalipaikoissa puuttui.