U20: Suomi aloitti ketjuruletin - Slovakia kaatui selvästi

Ratkaisu

Suomen puolustus pystyi pitämään slovakit tehokkaasti pois ykkössektorilta, ja kolmannessa erässä löytynyt hyökkäyspelikin tuotti viimein tulosta. Lukemat 5-2 kertovat hyvin totuuden ottelun tasoerosta.

Analyysi

Ottelun aikana uusiksi laitetut hyökkäysketjut toimivat alkuperäisiä paremmin, ja selvästi myös hieman yksinkertaistettu pelisapluuna tuotti enemmän maalipaikkoja. Puolustajien ja hyökkääjien rytmitys ei edelleenkään ollut optimaalista, mutta suunta on positiiviseen päin ennen uudenvuodenaaton Yhdysvallat-ottelua.

Lähtökohta

Molemmilla joukkueilla oli alla tappio Kanadalle ja yksi voitto. Suomen voitto tuli Tanskaa, Slovakian Yhdysvaltoja vastaan.

1. erä

Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen, ja Slovakian keskialueen trap-pelaaminen toimi mallikkaasti. Suomi joutui jatkuvasti heittämään kiekkoa päätyyn kontrolloidun sisääntuonnin sijaan, eikä päässyt lopulta tolppalaukausta lähemmäs maalia.

2. erä

Suomi tuli toiseen erään heti paljon ensimmäistä pirteämmin. Peli ei vieläkään näyttänyt erityisen onnistuneelta, mutta hyökkäykset päätyivät entistä useammin laukaukseen.

Nuoret Leijonat sai maalihanansakin auki seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Joona Koppanen iski kiekon slovakkivahti Roman Durnyn jalkojen välistä sisään Markus Nurmen poikittaissyötöstä.

Slovakia tuli kuitenkin pian tasoihin. 34:nnellä minuutilla Tapparan junioreissakin pelannut puolustaja Martin Bodak sai kiekon parhaaseen maalintekosektoriin ja rannelaukaus yllätti Ukko-Pekka Luukkosen jalkojen välistä.

Erä sai suomalaisten kannalta vielä onnellisen lopun, kun pelin viivyttämisestä vihelletty jäähy kostautui slovakeille. Aapeli Räsänen ohjasi Olli Juolevin loistavan syötön maalin edestä sisään ja vei Suomen jälleen johtoon. Kakkossyöttö maaliin Eeli Tolvaselle.

3. erä

Kolmanteen erään Jussi Ahokas palautti yhteen jo 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja viime vuoden alle 20-vuotiaiden kisoissa hyvin yhteen pelanneen ykkösketjun Kristian Vesalainen - Räsänen - Tolvanen, ja Suomen hyökkäyskaluston peli parantui kokonaisuudessaan.

Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Suomen johto kasvoi kahteen maaliin, kun Aleksi Heponiemi iski turnauksen toisen osumansa Janne Kuokkasen syötöstä.

Slovakia kavensi vielä 3-2:een, mutta Suomi ei päästänyt vastustajiaan enää lähemmäs. Joni Ikosen 4-2-maali syntyi onnekkaasti suoraan Slovakia-sentterin aloitusvoitosta, ja Markus Nurmi viimeisteli ottelun loppulukemat terävällä rystylaukauksella lähietäisyydeltä.