U20: Suomen kisat päättyivät tehottomuuteen - Tšekki vei rankkarikisan

Nuoret Leijonat eivät voineet kuin katsella vastustajan juhlia. Kuva: Anders Marshall / All Over Press

Ratkaisu

Suomi hallitsi ottelun kenttätapahtumia ja vei maalipaikat nimiinsä selvästi. Tšekki kuitenkin hyödynsi omat vähät paikkansa tehokkaasti, ja kun Suomi ei samalla pystynyt viimeistelemään tarvittavalla tehokkuudella, nähtiin ratkaisu vasta voittomaalikilpailussa.

1. erä

Suomi hallitsi koko ensimmäistä erää pelillisesti, eikä Tšekki saanut erässä kuin käytännössä vain yhden maalipaikan - jonka se onnistui myös käyttämään.

Maalintekijänä ylivoimalla ajassa 6.20 oli superlupaus Filip Zadina tarkalla rannelaukauksella takayläkulmaan.

Suomikin sai erässä yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta varsinaisia maalia ei nähty.

2. erä

Suomi tuli toiseen erään hyvällä ilmeellä, ja pääsikin ylivoimalle heti parin minuutin pelin jälkeen.

Ylivoima tuotti tulosta, kun Aapeli Räsänen pääsi nostamaan lähietäisyydeltä Kristian Vesalaisen laukauksen paluukiekon ohi maalivahti Josef Korenarin. Kakkossyöttö maaliin Olli Juoleville.

Vielä ennen erän puoltaväliä Suomi iski jälleen. Olli Juolevin tarkka laukaus siniviivalta ohitti Korenarin, ja vei Suomen 2-1-johtoon. Syöttöpisteet merkittiin Vesalaiselle ja Janne Kuokkaselle.

Erän lopulla Tšekki tuli kuitenkin vielä tasoihin. Kolmosketjun huolimattoman pelin seurauksena Kristian Reichel karkasi läpiajoon ja nosti kiekon hallitusti rystyltä maalin kattoon, ja toi Tšekin jälleen tasoihin.

3. erä

Kolmas erä näytti jälleen Suomen kannalta hyvältä, ja Nuoret Leijonat hallitsivatkin pelillisesti tapahtumia.

Suomi aloitti maalinteon erässä ajassa 46.30, kun Kristian Vesalainen iski Eeli Tolvasen syötöstä johto-osuman.

Kolme minuuttia ennen loppua Tšekki lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Vain reilu puoli minuuttia maalivahdin poisottamisesta avausmaalinkin tehnyt Zadina ohjasi maalin edestä Jakub Galvasin laukauksen sisään Ukko-Pekka Luukkosen jalkojen välistä.

Jatkoaika

Kymmenen minuutin jatkoaika ei tuonut ratkaisua. Molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa ratkaista, mutta tuomareiden pitäessä pillin taskussa ei ylivoimiakaan nähty.

Voittomaalikilpailu

Rankkarikisan vei nimiinsä Tšekki. Suomelta onnistui ainoastaan toiseksi viimeisenä laukoja ampunut Kristian Vesalainen, mutta kun Tšekin Kristian Reichel ja Filip Zadina onnistuivat omissa yrityksissään, päättyivät Suomen kisat puolivälierään.