Tuulola tulitti ja läski läsähti - "Joskus ennenkin olen tehnyt"

Rinkelinmäen lauantai-illta trilleri HPK-JYP sai melkoisen ratkaisun jatkoajalla, kun Eetu Tuulola rysäytti kiekon putken alle karmealla rannelaukauksella. Toisen polven liigakiekkoilijan unelmakuti pysäytti kellot aikaan 60.58. Maali tarkistettiin videolta.

- En nähnyt ihan varmaksi, että oliko se maali, mutta kuulosti ihan kuin "läski" olisi läsähtänyt siinä. Sanotaanko, että olin 95-prosenttisen varma, että se oli maali, Tuulola myhäili.

- Joskus ennenkin olen tuollaisen maalin tehnyt, mutta ei näitä liian usein tule.

Ottelu oli kaikkinensa merkillisen kolmijakoinen. HPK vei avauserän pelillisesti ihan pystyyn, vaikka ei maalia tehnytkään. JYP jyräsi toisessa ja Kerhon ainoan varsinaisen peliajan maalin sisältänyt kolmas erä oli pelillisesti tasaisin.

- En mä tiedä, mikä siinä oli. Toisessa erässä ei oltu ihan läsnä, ei puolustamisessa eikä hyökkäämisessä. Ja kiekonmenetyksiä tuli liikaa, Tuulola sanoi.

19-vuotias hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella kuusi maalia 17 ottelussa vajaan 15 minuutin keskimääräisellä peliajalla. Kerho-luotsi Antti Pennanen kehui Tuulolan syksyn olleen nousujohteinen ja samaa mieltä oli nuorukainen itsekin.

- Joukkueena on pelattu hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä. Henkilökohtaisella tasolla tuntuu, että trendi on ollut nouseva, Tuulola arvioi.

- Maaleja on yllättävänkin paljon, mutta jos ne ovat joukkuetta auttaneet, niin otetaan vastaan, hän lisäsi.

Lauantain kierroksen myötä liiga vetäytyi tauolle ja HPK ryhtyi välittömästi taiston tauottua virittelemään ansaittua saunailtaa.

Kuinkas kauan tässä kehtaa nyt löylytellä? (Tai "löylytellä"?)

- Parempi etten sano tähän mitään... Ihan rennosti otetaan jätkien kanssa tossa noin, ensi viikolla alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana Venäjälle matkaava Tuulola naurahti.