TPS:n pitkä Pelicans-kurimus päätökseen

TPS oli tiistai-iltana pitkään vaikeuksissa ja alakynnessä TPS:ää vastaan, mutta vieraita tehokkaampi viimeistely kantoi kotijoukkueen 3–2 (1–2, 2–0, 0–0) -voittoon.

Samalla TPS kampesi nurin pitkäaikaisen kurittajansa. Pelicans vei viime kaudella kaikki keskinäiset kohtaamiset, eikä TPS löytänyt avaimia lahtelaisten härnäämiseen.

Täysi pistepotti tuli kuitenkin kaikkea muuta kuin helpoimman kautta. Röyhkeästi isäntiä paineistanut Pelicans nousi avauserässä tappioasemasta 2–1-taukojohtoon ja sai vielä lopussa tilaisuuden tasoitukseen ylivoimalla.

–Tosi kova peli tämäkin oli. Pelicans pelaa hyvää, nykyaikaista kiekkoa ja kamppailee kovaa. Jouduimme laittamaan lisää vauhtia moottoriin ensimmäisen erän jälkeen. Onneksi onnistuimme parantamaan peliämme toisessa erässä huomattavasti. Kolmas erä oli jo ihan kohtuullinen, TPS-kapteeni Tomi Kallio summasi.

–Ensimmäisen erän Pelicans oli selvästi parempi, se pitää myöntää. Käännekohta oli Markus Nurmen 2–2-maali toisen erän alkuun. Sen jälkeen aloimme pelata paremmin, luistella, voittaa kaksinkamppailuja ja luoda paikkoja.

–Kyllä se kopissa pelin jälkeen tuli selväksi, että joukkueella on pieni pelikaani ollut selässä. Kokeneetkin jätkät huudahtivat, että iso voitto. Täytyy olla tosi tyytyväinen siihen, miten tulimme takaisin peliin, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen kertasi.

Samalla turkulaiset pitivät kotisaldonsa edelleen tahrattomana. TPS on pelannut Turkuhallissa tällä kaudella viisi kilpailullista kotiottelua, eikä yhdellekään vieraalle ole jäänyt edes lisäpisteitä tarjolle. SC Bern, Mountfield, Tappara, Sport ja nyt Pelicans ovat poistuneet kotimatkalle vailla tuliaisia.

–Olemme päättäneet kauan sitten, että haluamme olla vaikeasti voitettava joukkue ja määrätä tahdin erityisesti kotona. Olemme aika hyvin kehittyneet siinä ja olleet tänä vuonna juuri niin vaikeasti voitettavia kuin haluamme olla, Kallio valotti.

–On lähestymistavassa kotona ja vieraissa hieman eroa. Kotona halutaan ottaa ohjat ja näyttää, miten täällä pelataan. Vieraissa taas pitää joskus pelata yksinkertaisemmin ja nöyremmin ja pakittaa, kun vastustaja hakee ensimmäiseen kymppiin maaleja.

Loistavaa alkukautta pelaavan Kallion ketju oli jälleen avainasemassa ottelun voittajaa ratkaistaessa. Jasper Lindsten, Eric Perrin ja Kallio olivat mukana, kun Ilkka Heikkinen ampui 1–0-maalin ylivoimalla. Kolmikko oli jäällä myös kolmannessa erässä, kun Perrin ohjasi Henrik Tallinderin viivavedon sisään ja teki ottelun voittomaalin.

Kyse oli samalla vanhan jengin paluusta. Lindsten, Perrin ja Kallio pelasivat yhdessä viime kaudella, mutta tällä kaudella sentterinä on ollut Ilari Filppula. Filppula on kuitenkin nyt kuusi viikkoa sivussa, joten Perrin palasi tuttujen laiturien väliin.

–Olemme pelanneet Ericin kanssa kaksi vuotta yhdessä. Meidän ei paljoa tarvitse jutella, mitä tehdään. Lindstenin kanssa pelaamme joka pelin muutenkin yhdessä. Siirtyminen oli erittäin helppoa, Kallio vahvisti.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen ei ollut järin pettynyt suojattiensa kokonaisesitykseen, mutta sadatteli TPS:n toisen erän maaleja. Sekä ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Nurmi että voittomaalin ampunut Perrin ohjasivat osumansa maalin edustalta lähes identtisellä tavalla.

–Ihan pieniä retkahduksia. Laitureiden kiekonsyönti unohtui, kaksi kertaa röpelökiekko maalille ja molemmat uitettiin uuniin. Annoimme helppoja maaleja, kun viisikon, lähinnä laitureiden ja pohjapelaajien yhteistoiminta petti. Se kostautui tänään karvaalla tavalla. Kolmannessa erässä TPS puolusti hyvin. Me puskimme ja puskimme, mutta emme päässeet laatupaikoille.

–Muuten voin olla pelaamiseen ihan tyytyväinen. Ihan sama minne mennään, kyllä sieltä se työ tulee. Vahvaa pelaamista ajoittain. Yritetään saada pienet asiat kuntoon. Kyllä Pelicansin pelaamisessa tänään paljon hyvää oli, Matikainen summasi.

–Emme lähteneet millään kauniilla pelillä ottamaan tapahtumia haltuun vaikean avauserän jälkeen. Kiekkoa omista ulos ja syvälle ja sen jälkeen Pelicansin avauksia poikki. Upea voitto, huokaisi Kaskinen.