TPS syvensi Ilveksen tuskaa

TPS juhli, Ilveksen puolustus vuosi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
TPS juhli, Ilveksen puolustus vuosi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ratkaisu

TPS:n rutiini oli liikaa Ilvekselle. Tamperelaispuolustus ei pystynyt pitämään turkulaisia pois maalipaikoilta, ja ensimmäisessä erässä parhaat tilanteet luonut kakkosketjukin hyytyi Ville Meskasen poistuttua rivistä.

Lähtökohta

TPS lähti levänneenä lauantain vieraskamppailuun jahtaamaan koko sarjan kärkipaikkaa. Toisena majaillut turkulaisryhmä oli kaksi ottelua vähemmän pelanneena kolme pistettä jäljessä sarjajohtaja Kärppiä.

Ilves pelasi edellispäivänä paikalliskamppailun Tapparaa vastaan ja kärsi murskavoiton peräti lukemin 8-1.

1. erä

TPS sai otteluun lentävän lähdön, kun Ilves-puolustuksen edellisen päivän avoimet ovet -kampanja jatkui myös lauantain puolelle. Jasper Lindsten ohjasi jo ottelun kolmannella minuutilla Ilkka Heikkisen vedon sisään ja TPS:n 0-1-johtoon.

Ilves pelasi kuitenkin hyökkäyspäässä Tappara-ottelua aktiivisemmin ja sai luotua maalipaikkoja. Sadatta liigaotteluaan pelannut Ville Meskanen onnistui vain neljä minuuttia TPS:n jälkeen, ja iski kiekon sisään vanhanaikaisella. Se hyväksyttiin lopulta videotarkastuksen jälkeen.

Molemmilla joukkueilla oli erässä paikkoja myös lisämaaleihin. Jonne Virtasen kikkakädet loppuivat kuitenkin kesken maalin edessä, ja toisessa päädyssä Teemu Rautiaisen rannelaukaus ei päätynyt tolppaa lähemmäs täysosumaa.

2. erä

TPS:n pyöritys jatkui toisen erän alussa ensimmäisen erän kaltaisena. Henrik Tallinderin laukaus alle puoli minuuttia erän alusta osui tolppaan, mutta kimposi siitä ulos.

Hetkeä myöhemmin TPS-hyökkääjä Petrus Palmu törmäsi maalivahdin alueella Ilves-vahti Markus Ruusuun ja passitettiin istumaan estämisrangaistusta.

Seuranneella ylivoimalla Ilveksen kuvio pyöri näyttävästi ja Meskanen pääsi iskemään illan toisen osumansa suoraan Eemeli Suomen syötöstä. Kakkossyöttö Teemu Lepaukselle.

Vain reilu puolitoista minuuttia myöhemmin TPS iski kuitenkin kavennuksen. Tappara-ottelussa teholukeman -6 kerännyt Olli Vainio menetti helposti kiekon Erik Nyströmille, jonka syötöstä Elias Karvonen pääsi tasoittamaan ottelun.

Viiden minuutin kohdalla Meskanen oli jälleen ottelussa esillä. Henrik Tallinderin kova huitaisu osui Ilves-hyökkääjää kasvoihin, ja Tallinderille tuomittiin 2+2-minuuttinen rangaistus. Meskanen ei palannut tilanteen jälkeen enää takaisin peliin.

Viime aikojen epäonnen soturi Vainio hukkasi ylivoiman aikana kiekon ja TPS:n Teemu Väyrynen karkasi läpiajoon, mutta harhautukset eivät purreet Ruusuun.

Ajassa 33.15 TPS iski jälleen. Joona Koppanen mailansa mailansa menettäneelle Joe Piskulalle, ja Ilves joutui puolustamaan pitkää hyökkäystä käytännössä alivoimaisena. TPS:n vei 2-3-johtoon illan toisella osumallaan Lindsten. Heikkinen merkkautti itselleen illan toisen syöttöpisteen.

TPS onnistui vielä kaunistelemaan erätauolle mentäessä numeroiksi 2-4. Jani Forsström laukoi kääntölaukauksen siniviivalta ja Jonne Virtanen ohjasi kiekon maalin edestä sisään pelikellon näyttäessä vain muutamaa sekuntin kymmenystä.

3. erä

TPS:n kolmas erä alkoi vauhdilla. Heti reilun minuutin pelin jälkeen Markus Nurmi syötti maalin taustalta maalin edessä vapaana päivystäneelle Väyryselle, joka laukoi kiekon jo viidennen kerran Ruusun selän taakse.

Ilveksen toivonkipinä otteluun mukaan nousemisesta heräsi hieman ennen kolmannen erän puoltaväliä. Eemeli Suomi iski tupsukorvat vain kahden maalin päähän Arttu Ruotsalaisen ja Juuso Pullin syötöistä.

Tomi Kallion neljä minuuttia ennen loppua ottama kaksiminuuttinen nostatti vielä viimeisiä rippeitä Ilveksen tasoituksesta, mutta kavennusosumia ei enää nähty.

TPS kaunisteli tyhjään maaliin vielä lukemia, kun Teemu Väyrynen iski kiekon tyhjään maaliin Elias Karvosen syötöstä.

OHO

Ilves-vahti Markus Ruusu on päästänyt neljässä ottelussa nyt jo yhteensä 23 maalia. Häntä ei silti ole vaihdettu kertaakaan pois luukultaan.