TPS nuhjasi väkisin nihkeän jatkoaikavoiton - kaksi ulosajoa väritti iltaa

TPS:n Ilkka Pikkaraisen ja Jukurien Ilmari Pitkäsen ottelu päättyi etuajassa, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa viiden minuutin ylivoimalla. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS–Jukurit 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 1–0) ja.

Lähtökohdat: TPS:llä oli alla tahmea jakso. Vain yksi voitto neljästä ottelusta on kehno saldo tämän kauden TPS:lle, ja edelliset peliesityksetkin olivat olleet varsin nihkeitä. Kotiottelua Jukureita vastaan oli helppo pitää etukäteen hyvänä tilaisuutena pienelle kilvenkiillotukselle. Jukurien pudotuspelimahdollisuudet ovat lähinnä matemaattiset, mutta viime viikkoina mikkeliläiset ovat pelanneet tuloksekasta kiekkoa, joten pelkästään toivomalla TPS:n ei kannattanut sarjapisteitä odottaa.

1. erä: Oli TPS:n alavireisyydessä kyse sitten tahmeudesta, huonosta valmistautumisesta tai vaillinaisesta syttymisestä, vaiva ei helpottanut torstain ottelun avauserässäkään. Jukurit tuli otteluun pirteämpänä. Se ja TPS:n huolimattomuus poiki vieraille kaksi ylivoimaa. Niiden aikana verkko ei soinut, mutta erän lopussa Jukurit sai maalinsa. Ilmari Pitkänen loi itselleen hienosti tilaa hyökkäysalueella, mutta laukaus näytti uppoavan Oskari Setäselle hieman halvalla. Jukurit voitti erän laukaukset 16–10.

2. erä: Jukurit jatkoi järkevää vieraspelaamista ja järkevää puolustamista niin kiekollisena kuin kiekottomana. Kerran mikkeliläisviisikko kuitenkin nukahti pahasti, kun Henrik Tallinderin nousu siniviivalta aloituspisteiden väliin jäi täysin merkkaamatta. Tallinder pääsi herkuttelemaan TPS:n tasoituksen Topi Taavitsaisen nappisyötöstä. Pelillisesti TPS alkoi saada todellista painetta vieraspäätyyn vasta erän jälkipuoliskolla,silloinkin enemmän pakottamalla ja runnomalla kuin luomalla liukuhihnalta maalintekopaikkoja. Tilanne kuitenkin mutkistui erätaukosummerin jo soitua. Jo aiemmin turhautumisen merkkejä osoittanut TPS:n voimahyökkääjä Ilkka Pikkarainen keihästi itsensä suihkuun ajassa 40.00.

3. erä: Viiden minuutin ylivoima erän alkuun oli Jukureille täydellinen tilaisuus alustaa voitto Turkuhallista, mutta viime aikoina kovaa tulosta tehnyt ylivoima veti tällä kertaa pahan vesiperän. Viisiminuuttisen aikana lähimpänä maalintekoa olivat alivoimalla hyökkäyspäähän karanneet TPS-hyökkääjät Eric Perrin ja Tomi Kallio. TPS sai onnistuneesta alivoiman tapostaan lisävirtaa ja kesti vielä toisen alivoiman, kunnes pääsi itsekin ylivoimalle. Ilmari Pitkänen tienasi ulosajon huitaisemalla Jasper Lindsteniä mailalla naamaan ja TPS sai pelata viimeisestä reilusta kuudesta minuutista viisi ylivoimalla. Sekään ei auttanut TPS:ää, vaan Jukurien alivoima pelasi erinomaisesti ja maalivahti Samu Rajaniemi selvitti pari kiperintä tilannetta.

Jatkoaika: Eric Perrin ja Tomi Kallio ovat kärsineet hyökkäysketjun täydentävän todellisen kolmannen lenkin puuttumisesta, mutta jatkoajan aluksi veteraanit löysivät toisensa. Kallion ovela rystysyöttö puolustussiniviivalta vapautti Perrinin, joka ampui terävän lyöntilaukauksen ylänurkkaan ja ratkaisi kamppailun TPS:lle.

Erikoista: Jos tunnelma oli uninen kentällä, niin samaa voi sanoa katsomosta. 3 302 katsojaa on TPS:n kauden toiseksi pienin yleisömäärä ja kauden viides kerta, kun katsojamäärä jää Turussa alle 4 000:n.