TPS nöyryytti aseetonta SaiPaa rumasti

Oula Palve oli täysin pitelemätön Turun lauantai-illassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

TPS–SaiPa 7–0 (3–0, 2–0, 2–0)

Voitot 3–0

Ratkaisu: Edellisten kohtaamisten tapaan TPS aloitti ottelun väkevällä painostuksella. Aiemmasta poiketen mustapaitojen hyvä alku ei sulanut myöhempiin virheisiin: peli oli käytännössä ohi Petrus Palmun ja Lauri Pajuniemen iskettyä isännät kahden maaliin johtoon kolmessa minuutissa. SaiPan eväät eivät loppuneet kesken ottelun, pikemmin näytti siltä, ettei niitä ollut matkassa mukana lainkaan. Tylyimmin vieraita kuritti huimassa kevätvireessä oleva Oula Palve tehoin 1+4.

Kolme pointtia ottelusta

1. SaiPa ei ole lauantain perusteella erityisen tiukka mittari menestystä hamuavan TPS:n pelilliselle tasolle, mutta turkulaisittain vahva positiivinen signaali on leveys, jolla Palloseuraa takoo tulosta. Tehoja on löytynyt niin pakistosta kuin useammasta hyökkäysketjusta. Ja kokonaan käyttämättä on vielä toipilaan Tomi Kallion arsenaali.

2. TPS:n ykköstorjuja Oskari Setänen esiintyi ailahtelevasti kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa, ja päätyi Lappeenrannassa vaihtopenkille kesken ottelun. Rasmus Tirronen ei lauantaina joutunut erityisemmin venumään, mutta esiintyi varmasti ja on ollut kaksikosta tasaisempi jo pidemmän aikaa. TPS-valmennuksella on edessään mielenkiintoisia peluutusvalintoja pelien jatkuessa.

3. Saipan maalinsuulla Frans Tuohimaa keräili voimattomana kiekkoja selkänsä takaa TPS:n latoessa limppua rysään avopaikoista koko illan. Olisiko SaiPa-valmnnuksen kannattanut ottaa ykkösvahti nöyryyytksen keskeltä lepäämään ja keskittymään maanantain elintärkeään kotiotteluun?

Oho! Lappeenrantalaisten nöyryytyksen viimeisteli päätöserässä samettikäsi Jonne Virtanen, joka hankki itselleen rangaistuslauksen ja ratkoi tilanteen lämäämällä kiekon tylysti rysään.

Erikoista: TPS joutui pelaamaan avausottelussa kotonaan 78 minuuttia ilman ainuttakaan ylivoimatilaisuutta. Lauantaina mustavalkoiset rokottivat salama-alkunsa jälkeen SaiPaa neljästi ylivoimalla.