TPS:lle taas karu kohtalo – Petrell ratkaisi pronssin jatkoerässä

Turkulaisyleisö joutui jälleen pettymään karulla tavalla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

TPS–HIFK 2–3 je. (0–1, 2–1, 0–0, 0–1)

HIFK voitti pronssia.

Ratkaisu: Ottelun luonteeseen sopivalla tavalla myös epätasapainoisen koitoksen ratkaisuun liittyi värikäs käänne. TPS:n Ilari Filppula ehti jo tuulettaa läpiajosta viimeistelemäänsä osumaa jatkoerässä, mutta videotarkastus peruutti turkulaisjuhlat. Lähes heti videotarkastuksen perään Lennart Petrell sutaisi jopa onnekkaan oloisesti kiekon rysään TPS-päädyssä.

Kolme pointtia ottelusta

1. TPS:n keväthankinta Oula Palve huipensi henkilökohtaisesti upean kautensa iskemällä kaksi avokasta osumaa. Yhdentoista pudotuspeliottelun komeat tehot 4+8 nostivat Palven ainakin toviksi pistepörssin kärkeen – ja lupaavat turkulaisittain paljon myös kahdelle seuraavalle kaudelle.

2. Kohtuuttoman pitkäksi venynyt ottelutauko karvaan välieräpettymyksen jälkeen näkyi kotijoukkueen otteissa. Tilanteiden luominen oli TPS:lle varsin vaikeaa etenkin ottelun alkupuolella. HIFK;n intensiteetin tasaantuessa Palloseurakin pääsi paremmin otteluun sisään ja kolmas erä kirmattiin tasapuolisen vapaamuotoisesti päädystä toiseen.

3. HIFK ansaitsi pronssinsa ehjemmällä esityksellään. Ailahtelevan TPS:n kausi sai kenties tarpeettoman karun lopun: joukkue hävisi viisi viimeistä otteluaan, ja näistä kolme jatkoerässä. Huolellisuus ja pelivalmius pettivät liian usein ratkaisuhetkillä.

Oho! Pronssiottelun tarpeellisuudesta ja kiinnostuksesta on riittänyt keskustelua, mutta TPS sai edullisilla lipuilla ja ahkeralla markkinoinnilla naarattua 7000 silmäparia Turkuhallin lehtereille.

Erikoista: HIFK:ssa sivuraiteilla ajautunut maalivahtilegenda Niklas Bäckström päätti uransa punanutuissa vaihtopenkin päässä. Bäckström pääsi pronssipeliin varamaalivahdiksi, mutta peliaikaa ei konkarille herunut.