TPS keksi keinot ohittaa Kähkösen – katso maalijuhlan huippuhetket

TPS porskuttaa liigakakkosena ja on tehnyt sarjassa eniten maaleja, mutta Lukko oli turkulaisille ohittamaton este ennen joulua. Tarkemmin ottaen ohittamaton oli Kaapo Kähkönen, joka päästi joukkueiden kolmessa ensimmäisessä kohtaamisessa yhteensä kaksi maalia. Tapaninpäivänä tahti oli toinen.

Kotijoukkueen komea 5–1 -voitto olisi lopulta olla rajumpikin. Joka tapauksessa kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Lukon verkkoon on isketty viisi maalia tällä kaudella.

Lukko aloitti Turussa vahvasti, mutta TPS käänsi ottelun vahvalla hyökkäyspelaamisella ja kovalla tempolla – sekä raumalaisten heikon puolustuspelaamisen avulla. Petrus Palmu sai nautiskella upeista alustuksista ja pöllytti kummassakin kenttäpäädyssä pölyjä pois ylänurkista kahdella osumallaan. Samaan ylsi ottelun loppupuolella esiin noussut Eric Perrin (kuvassa), joka iski ratkaisevan kolmannen osuman ja viimeisteli tylyt loppulukemat päätöserässä.

Kähköstä lukemista on turhaa syyttää. Hän venyi ottelun alkupuolella moneen hyvään torjuntaan, mutta oli voimaton Lukko-puolustuksen tarjoillessa turkulaisille tukun myöhästyneitä joululahjoja oman maalin edustalla.

Tehojensä myötä Eric Perrin on enää pisteen päässä Otakar Janeckystä SM-liigan ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen pistetilastossa. Kanadalaiskonkari pääsee yrittämään ennätyksen rikkomista jo ennen vuodenvaihdetta KooKoota ja Sportia vastaan.