Toni Koiviston rysty vei Lukon voitokkaasti tauolle

Toni Koivisto onnistui ohittamaan Atte Engrenin ja ratkaisi lisäpisteen kohtalon Raumalla.

Lukko-HIFK VL 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

1.erä: Molemmat joukkueet pääsivät ruhtinaallisen viiden päivän pelitauon jälkeen otteluun raikkaalla jalalla. Lukon oli varmasti tarkoitus pelata jo tavaramerkiksi muodostunut vahva avauserä ja pistää pakkipäästään rispaantunut IFK luistelemaan perässä omalla puolustusalueellaan, mutta aivan tämä käsikirjoitus ei toteutunut.

Toisaalta raumalaiset iskivät erän avausmaalin ja kilauttelivat muutamaan otteeseen maalirautoja IFK-vahti Atte Engrenin takana. 1-0-osuma oli Arttu Ilomäen käsialaa, mutta pikemminkin kirjoitusvirhe. Engrenin kannalta maali oli ottamaton, sillä Lukko-sentterin syötöksi tarkoittama suoritus livahti oman pakin luistimesta pömpeliin. IFK-pakki Ryan O’Connor katseli osumaa jäähyaitiosta runtattuaan työvälineellään Joakim Hilldingin rumasti selästä päin laitaan.

Lukon hyökkääjien peluutusta sekoitti nelosketjun keskushyökkääjän Jere Fribergin poistuminen pukukoppiin kesken erän. Hän sai IFK-pakki Saku Salmelan laukauksen naamaansa, mutta näytti selviävän ainakin ilman vertavuotavia vammoja.

2. erä: HIFK oli toisessa erässä vahva. Rynnistys konkretisoitui lopulta tasoitusmaalina. Jos auttoi Ilomäen maalin syntyä vastustaja, niin näin kävi Henri Tammisenkin osumassa. Sinänsä hyökkääjä komeaa vetoa ohi Lukko-vahti Kaapo Kähkösen edelsi Mestiksen KeuPa-keikalta palanneen Janne Väyrysen kiekonhävitys. Ei Väyrynen tosin ainoa Lukon pelaaja ollut, jolla kumi lavassa poltteli.

Lukon kolmosketjun lumikola Toni Suuronen kävi siellä jossain välissä kiskaisemassa läpiajosta Engrenin suojuksiin, mutta lopussa IFK vasta pisti isoa vaihdetta silmään. Lukko saa kiittää Kähköstä ja kiekkojumalia, että pääsi tasatilanteessa tauolle kuuntelemaan Pekka Virran palopuhetta.

3.erä: Peli tasoittui ja tasaiseksi jäivät numerot taulullakin. Eniten tunteita erässä herätti tilanne, josta Lukon kapteenille Janne Niskalalle tuomittiin korkeasta mailasta 2+2-minuutin jäähy.

Lukko oli juuri saanut etsikkoaikansa ja ottanut aikalisänkin Oliwer Kasken vipattua kiekon yli laidan, mutta jäähy käänsi tilanteen.

Raumalaisyleisö reagoi viheltämällä rajusti ja huutamalla tuomarifarssia, sillä mediakuutiolla heijastuneiden hidastuksien perusteella Niskalan maila tuskin koski itse taklaamaan tulleen HIFK-hyökkääjä Micke-Max Åstenin kasvoja.

Jatkoaika: 21 kertaa torjunut Engren oli IFK-maalilla, kuten koko ottelussa ja kuluneella kaudellakin, mies paikallaan niin Janne Niskalan läpiajossa kuin Toni Koiviston takatolppatontissakin. 

Voittolaukaukset: Toni Koivisto oli kolmen laukojaparin ainut onnistuja nostamalla lätyn nätisti rystyltä maalin kattoon.

Kommentti: Pekka Virta, Lukko: "Pidän IFK:ta kärkiporukkana, vaikka sarjasijoitus (10.) antaa muuta ymmärtää. Tämä oli hieno päätös syyskaudelle. Se kuvasti paljon, ettei joukkue suostunut taaskaan häviämään."

OHO: Arttu Ilomäki katkaisi osumallaan 14 ottelun maalittoman putkensa. Hyökkääjä oli tuulettanut tehtyä maalia viimeksi 23. syyskuuta KooKoon verkkoon.