Thomas Nykopp ratkaisi HIFK:lle kauden avausvoiton Kärpistä

Jos ei koskaan lopeta, niin joskus saa väistämättä tuloksen. Tämä koski niin HIFK:ta kuin voittomaalin jatkoajalla tehnyttä Thomas Nykoppia. Jo toisen kerran kohtalaisen lyhyen ajan sisällä HIFK voitti ottelun, jonka se näytti jo hävinneen.

- Meillä on ollut tasaisia pelejä tällä kaudella miinus se yksi peli Oulussa. Silloin hävisimme pahasti. Mutta muuten ottelut ovat olleet tasaisia. Hyvä, että nyt kääntyi meille, kun olivat ryöstäneet meiltä ulkopelinkin. Silloinkin nousimme, mutta nyt saimme tuloksen, hän sanoi.

Joonas Rask tasoitti pelin aivan lopussa.

- Desibelit olivat silloin jo kovia, Nykopp sanoi viitaten loppuunmyytyyn jäähalliin.

Hän ratkaisi sitten jatkoajalla.

- Yritin siljalinekäännöstä, mutta se ei onnistunut. Olin tolpalla, kun kiekko ajautui Jullelle (Juhani Tyrväinen). Hän on niin hyvä pelaaja, että tiesin hänen löytävän minut. Onneksi kiekko siten lipui sisään, hän sanoi.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen voittoon.

- Se oli iso voitto meille. Kärpät oli ainoa seura, jota emme ole tällä kaudella voittaneet. Huomenna odotan vähemmän jäähyjä meiltä. Kun nyt saimme palkinnon, niin meillä on varmasti enemmän järkeä mukana, hän sanoi-

Joukkueet kohtaavat huomenna uudestaan. Nyt pelipaikka on Raksila Oulussa. Joukkueet lentävät samalla koneella Helsingistä Ouluun.