Teemu Tallberg: Tämä oli iso voitto meille

Teemu Tallberg oli kahdella maalillaan pääosassa HIFK:ta vastan. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Jukurien ehdoton ykköspelaaja oli kaksi maalia tehnyt Teemu Tallberg. Hän on entinen HIFK:n junioripelaaja, mutta paikkaa ei löytynyt tähtirintojen liigajoukkueessa ja tie veikin lopulta Mikkeliin.

- Tämä oli meille iso voitto. Ensimmäisen saimme jo tiistaina kotona ja nyt tuli ensimmäinen vierasvoitto. Nämä antavat suuntaa koko kaudelle.

- Tämä ei ole helppo paikka voittaa. Minulle on tietysti mukavaa, että katsomossa oli tuttuja, hän sanoi.

Ensimmäisen maalinsa hän teki kummankin joukkueen oltua vajaalla. Tallberg teki hienon syöksyn läpi kentän ja meni HIFK:n puolustajien Ville Varakkaan ja Oliwer Kasken keskeltä maalintekoon.

- Ehkä lopussa hiukan ihmettelin, missä kaikki oikein ovat. En tiedä, oliko se urani paras maali, mutta ainakin viimeistely oli hieno, hän sanoi.

Toisen maalinsa hän teki ylivoimalla, kun pääsi nousemaan HIFK:n puolustuksen keskeltä.

Tallberg teki maalin myös vuosi sitten, kun Jukurit voitti HIFK:n samassa hallissa. Silloin luvut olivat 2-1 mikkeliläisten hyväksi.

Tallberg aloitti pelaamisen OKK:ssa, mutta katsoi silti kasvattajaseuransa olevan juuri HIFK.

- Siitä on tietysti jo pitkä aika, kun pelasin HIFK:ssa. Lähdin, kun halusin kunnon peliajan ja vastuuta. Halusin kasvaa niin pelaajana kuin ihmisenä, hän sanoi.

Hän pelasi HIFK:ssa vielä muutaman liigaottelun kaudella 2011-12, mutta sitten seurat ovat olleet Tappara, Mestiksen SaPKo, kaksi kautta Sport ja nyt on menossa toinen kausi Jukureissa. Viime kaudella hän teki peräti 13 maalia. Nyt on koossa jo kolme, joten hyvältä näyttää.