Täydellinen puolustusnäytös – SaiPa puolusti TPS:n hampaattomaksi

Kim Strömberg loisti Turussa TPS-tähtien hyydyttyä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

TPS–SaiPa 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

Voitot 3–2

Ratkaisu: Jos jäi SaiPa edellisellä Turun vierailullaan täysin jalkoihin, keskiviikkona tilanne oli täysin päinvastainen. Lappeenrantalaiset hyydyttivät TPS:n koneiston mestarillisesti ja puolustivat avauserässä hankittua johtoa virheettömästi loppuun saakka. Illan sankari oli ottelun molemmat maalit viimeistellyt Kim Strömberg.

Kolme pointtia ottelusta

1. Edellisen Turun ottelun TPS-ilotulitus oli kuin etäinen muisto kummankin joukkueen lähtiessä taistoon lähes passiivisuuteen kallistuvalla varoviasuudella. TPS sai saanut kiekolliseen peliinsä kunnon tempoa saati painetta, kun SaiPa tuntui keskittyvän puolustamisen varmistleuun jopa kiekon saadessaan.

2. SaiPa teki mitä piti. Avauserässä vieraat laukoivat maalia kohti yhdeksän kertaa ja pääsivät johtoon. Toisessa erässä TPS:n Oskari Setänen joutui torjuntatöihin neljästi ja päätöserässä kolme kertaa. Ratkaisuosuman vieraat ujuttivat tyhjään pömpeliin päätösminuutilla.

3. Ottelusarjan alussa TPS takoi tehoja jopa poikkeuksellisen laajalla rintamalla. Turkulaisten tahdin tasoittuessa uhrautuva SaiPa on löytänyt lääkkeet pistelinkojen taltuttamiseen. Tällä kertaa TPS:llä oli suuria vaikeuksia päästä edes kunnon maalipaikkoihin hyökätessään jatkuvasti viittä miestä vastaan huonolla tempolla ja ahtaista väleistä.

Oho! Kapteeni Tomi Kallio pelasi kevään ensimmäisen pudotuspeliottelunsa ja nosti läsnäolollaan Kallio-Filppula-Perrin -ykkösviisikon keski-iän pyöreään neljäänkymmeneen. Kokemus ei tällä kertaa ollut valttia, vaan varttuneiden herrojen kerho ei pystynyt uhkaamaan 

Erikoista: TPS on edellisen kerran jäänyt maaleitta pudotuspeleissä keväällä 2008.