Tappio juhlaottelussa kismitti JYP-ikonia - "Ei se nyt paljon lämmitä"

Ossi Louhivaara olisi epäilemättä juhlistanut liigauransa 600. ottelua muissa kuin tappion merkeissä, mutta minkäs sille mahtoi? Jo alkuviikon otteluissaan maalinteon tehokkuuden kanssa tuskaillut JYP kärsi samasta taudista edelleen. Kotijoukkueen hanat aukesivat vasta viimeisellä kympillä, mutta TPS oli siinä kohdin jo kolmen maalin karkumatkalla.

Näin Palloseura kietaisi hurrikaanin pakettiin numeroin 2-3.

- Ei aloitettu ollenkaan sillä tavalla kuin piti ja vähän hölmöjä maaleja annettiin, kaikki kolme, illan juhlakalu Louhivaara manasi.

- Noin hyvää joukkuetta vastaan kolme omiin on ehdottomasti liikaa, hän lisäsi.

Palloseuran voitto tiesi sitä, että sarjakakkonen venytti hajuraon JYPiin jo viiteen pisteeseen. Se tuskin on kolmen jäljellä olevan ottelun aikana enää kiinni ajettavissa. Top 2 -sijoitus oli JYPin runkosarjan tavoite.

Jo kolme ottelua tällä viikolla tahkonneen hurrikaanipoppoon kapina jatkuu lauantaina Kuopiossa KalPan vieraana. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 15, eikä KalPa ollut pelivuorossa tänään. Lähtökohta on täysin naurettava, ei millään tavalla ammattilaissarjalle sopiva.

- No... Onhan se vähän hassu tilanne. Eipä tässä voi oikein muuta tehdä, kuin laittaa itsensä valmiiksi huomista varten, Louhivaara tyytyi sanomaan.

Kotkan Titaanien kasvatin liigadebyytti nähtiin jo kaudella 2004-05. Kaudet 2014-16 hän pelasi Sveitsin A-liigaa Lausannessa, kunnes edessä oli paluu kotiin. 34-vuotiaan Louhivaaran nykyinen JYP-sopimus on voimassa vielä kolme seuraavaa kautta.

Kaikki 600 liigaotteluaan hän on pelannut tutussa hurrikaanipaidassa. Louhivaara on JYPin kaikkien aikojen ottelutilaston kakkonen 690 matsia tahkonneen tutkaparinsa, kapteeni J-P Hytösen jälkeen. Saldollaan 137+149=286 hän on hurrikaaniseuran tilastokolmonen maaleissa yhdessä Antti Virtasen kanssa, kahdeksas tehopisteissä yhdessä Mika Paanasen kera ja kahdeksas myös syötöissä.

- Onhan siinä paljon pelejä, mutta ei se tällaisen tappion jälkeen paljon lämmitä, Louhivaara tuumasi.

Pieni muistelo uran ensimmäisestä liigaottelusta sentään heltisi.

- Se oli kotipeli SaiPaa vastaan ja tein heti maalinkin. (Jarmo) Myllys oli SaiPalla maalissa. Sen jälkeen ei tulokaskaudella paljon maaleja tullutkaan, Louhivaara muisteli 4+9=13 tehot sisältänyttä tulokaskauttaan.

Paljon on peli muuttunut reilussa 13 vuodessa, mutta sen tarkempaa analyysia ei Louhivaaralla ollut tähän hätään heittää.

- Pitäisi joskus katsoa ihan videolta sen ajan pelejä, että miltä se näyttäisi. Mies ainakin on muuttunut paljon, Louhivaara huikkasi.

Eniten otteluita JYPissä (tilanne 2.3.2018):

1. J-P Hytönen 690
2. Ossi Louhivaara 600
3. Jari Jääskeläinen 555
4. Antti Virtanen 548
5. Kalle Koskinen 540
6. Tuomas Pihlman 504
7. Mika Paananen 491
8. Lasse Nieminen 480
9. Miika Lahti 473
10. Jani Tuppurainen 455