Tapparan Rautakorpi veisasi jo playoff-virttä: KalPa on kova joukkue!

Viidennen kerran kirvesrintoja luotsaava Jukka Rautakorpi johdatti Tapparan runkosarjassa kolmannelle sijalle. Playoff-taival alkaa puolentoista viikon päästä KalPaa vastaan. Kuva: Jukka Rautio

Kiekkoliigan runkosarja paketoitiin Tampereen Hakametsässä yleisöönmenevässä ottelussa. Tappara voitti kotonaan HPK:n 4–3 (0–1, 3–1, 1–1).

Ratkasuhahmoiksi nousivat kirvesrintojen kokeneen kaartin hyökkääjät Kristian Kuusela (2+1) ja Jukka Peltola (0+3). Tappara sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja jatkaa pelejään puolivälierissä, joissa se kohtaa viime kevään finaalivastustajansa KalPan.

– Kova joukkue. Se on nyt tällä hetkellä meidän kovin vastustajamme. KalPa herättää kunnioitusta. Omaa peliä pitää pystyä pelaamaan, mutta ehdottomasti on kova joukkue vastassa, pyöritteli Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Tappara kokosi 60 ottelussa 110 pistettä, viime kaudella runkosarjan voitto lohkesi 129 pisteellä.

Kultakypärät maalinedustalla. Kristian Kuusela oli Tapparan tehomies runkosarjassa kerättyään 60 ottelussa 44 (12+32) tehopistettä. HPK:n kultakypärää kantoi kauden päätteeksi puolustaja Joonas Lehtivuori, joka kokosi runkosarjassa 8+26=34 tehopistettä, mikä oli kolmanneksi kovin noteeraus muualle tyhjennysmyytyjen Oula Palven ja Kristian Vesalaisen jälkeen. Europhoto/ Jukka RautioOman joukkueensa runkosarjaan Rautakorpi oli tyytyväinen, vaikka erityiseen syväanalyysiin kokenut valmentaja ei intoutunutkaan.

– Välillä pelasimme runkosarjan aikana todella hyvää jääkiekkoa.

Tappara-luotsi tuli kuvanneeksi myös omiensa otteita analysoidessaan 14 muun liigajoukkueen pelillistä ilmettä.

– Liiga oli runkosarjan osalta hyvin erilaista jääkiekkoa, nähtiin erilaisia variaatioita. Toiset joukkueet pelasivat paljon pystysuunnan kiekkoa ja toiset edelleet paljon hitaita rytmejä.

Niin kuin pelin henkeen tässä vaiheessa kevättä kuuluu, Rautakorpi ei suostunut ottamaan suosikin viittaa omalle joukkueelleen.

– Kärpät pelasi todella vahvan runkosarjan. Jos se suosikin viitta pitää jonnekin antaa, niin sinne.

Tapparan osalta pudotuspelit alkavat keskiviikkona 21. maaliskuuta. Suunnitelmat puolentoista viikon pelipaussin alkupäiville ovat selvät – ainakin joukkueelle itselleen.

– Halli kiinni ja pois täältä. Yhdessä kyllä ollaan lähipäivinäkin, tai lähinnä pelaajat ovat, Rautakorpi lausui arvoituksellisesti.