Tapparan Mestis-tykki Levtchi haluaa vakiinnuttaa liigapaikan

Anton Levtchi on pelannut Tapparassa tällä kaudella hajaotteluissa hajavaihtoja. Kuva: Europhoto
Anton Levtchi on pelannut Tapparassa tällä kaudella hajaotteluissa hajavaihtoja. Kuva: Europhoto

Tapparan 22-vuotias hyökkääjä Anton Levtchi ei kuulunut joukkueensa avainpelaajiin kirvesrintojen voittaessa keskiviikon ainoassa liigakamppailussa JYPin maalein 3-2 jatkoajalla.

Reilut kahdeksan minuuttia peliaikaa saanut Levtchi on kuitenkin yksi Tapparan lukuisista nuorista pelaajista, jotka kärkkyvät paikkaa tähtiä vilisevässä edustusjoukkueessa.

Pelipaikka Tapparassa aukeaa usein vain nimekkäämpien pelaajien loukkaantuessa, eikä silloinkaan peliminuutteja ole usein luvassa kovin runsaasti. Levtchi yrittää kuitenkin ottaa vähistäkin näyttöpaikoistaan kaiken irti.

- Pitää ajatella vaan, että aina kun pääsee kentälle, niin laittaa kaiken likoon. Sinne mennään taistelemaan, luistelemaan ja kamppailemaan.

Pääosa Tapparan oman kasvatin kaudesta on kulunut farmijoukkue Lempäälän Kisassa Mestiksen puolella. 27 ottelussa laituri on tehnyt mukiinmenevät tehopisteet 9+15.

- Mestiksen puolella on mennyt ihan hyvin, ja sitä kautta olen saanut näitä näyttöpaikkoja tännekin. Pitää nyt vaan jatkaa siitä, mihin siellä on jäänyt.

Kaikkeni teen, että läpimurto tulee ainakin Liigassa.

Tapparan kaltainen kärkijoukkue ei ole paras mahdollinen paikka tehdä läpimurto liigatasolle. Levtchi pelaa Tappara-sopimuksestaan nyt viimeistä vuotta, mutta ei suostu spekuloimaan tulevasta osoitteestaan.

- Ei tässä vielä ensi kautta mietitä. Pelataan tämä kausi nyt mahdollisimman hyvin loppuun ja katsotaan sitä sitten.

Yleisemmällä tasolla tulevaisuudensuunnitelmat ovat kuitenkin selvät.

- Ihan ensimmäisenä pitää vakiinnuttaa liigapaikka. Sitä kautta sitten katsotaan, mihin rahkeet riittää. Kaikkeni teen, että läpimurto tulee ainakin Liigassa, nuori laituri vakuuttaa.

Tappara junioriputken jälkeen kaksi edellistä kautta ovat kuluneet Lempäälässä. Mestiksestä Levtchillä ei ole pahaa sanottavaa, vaan uskoo sarjan palvelleen hänen kehittymistään hyvin.

- Ihan varmasti on palvellut. Siellä on päässyt paljon pelaamaan ylivoimaa, alivoimaa ja viisvitostakin. Varmasti on auttanut myös täällä, kun on päässyt tänne pelaamaan. Mutta vielä pitää kehittyä, että pääsee täällä Liigassa vakituisemmin pelaamaan.