Tapparalle toinen kiinnitys finaalipaikkaan suvereenilla esityksellä

Jukka Peltola iski 2-0-osuman ensimmäisessä erässä, eikä Oskari Setänen ehtinyt enää kiekon tielle. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Jukka Peltola iski 2-0-osuman ensimmäisessä erässä, eikä Oskari Setänen ehtinyt enää kiekon tielle. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tappara - TPS 3-0 (3-0, 0-0, 0-0)

Tilanne 2-0

Ratkaisu: Avauserä ei ollut turkulaisten puolustukselta kovin mairitteleva esitys. Kaksi päästettyä alivoimamaalia ja yksi puolustuksen kannalta helppo maali päästivät Tapparan karkumatkalle. Siihen päälle Jukka Rautakorven joukkueiden erinomainen kyky pelata johtoasemassa, niin TPS:n peli oli kokolailla pelattu jo ennen ensimmäistä erätaukoa.

Pointti 1: Perjantai ei ollut Martin Bergerin päivä. Nuori turkulaispuolustaja oli jäällä kahden takaiskumaalin aikana, ja oli lisäksi osallisena kahteen Joona Luodon puolittaiseen läpiajoon ja yhteen koomiseen törmäilyyn omien pelaajien kanssa oman maalin edustalla. Ottelu oli Bergerin kolmas näissä pudotuspeleissä, ja näillä otteilla vastuu ei ainakaan lisäänny.

Pointti 2: Urallaan peräti seitsemästi liigafinaaleissa pelannut ja kertaalleen niin pudotuspelien piste- kuin maalipörssinkin voittanut Kuusela oli ottelun ykköstähti. Hän syötti kaikki isäntien kolme täysosumaa, ja nousi samalla jakamaan pudotuspelien pistepörssin kärkipaikkaa Patrik Carlssonin, Oula Palveen ja Ilari Filppulan kanssa.

Pointti 3: Nollapeli oli Tappara-molari Dominik Hrachovinan pudotuspeliuralla jo kuudes. Yhteensä 28 pelatusta ottelusta siis useampi kuin joka viides on ollut tšekkivahdille maaliton. 23-vuotias veskari sai samalla täyteen pyöreät 20 pudotuspelivoittoa.

Muuta: TPS:n kolmosketjussa Ilari Filppulan laidalla pelin aloittanut hyökkääjä Patrik Virta otti osumaa avauserän puolivälin jälkeen harmittoman oloisessa taklaustilanteessa, eikä palannut enää takaisin kaukaloon. Jos vamma osoittautuu vakavammaksi, on taitavan hyökkääjän poissaolo kova isku turkulaisten leveydelle.