Tappara voiton päässä finaaleista

Yksi ainoa maali riitti Tapparalle viemään välieräsarjan HIFK:ta vastaan katkolle seuraavassa ottelussa Tampereella. Kristian Kuusela iski kiekon Kevin Lankisen taakse, kun vain neljä minuuttia oli pelattu. Kuuselan laukaus etukulmaan ylös tiesi Tapparalle 3-1-johtoon siirtymistä. Jere Karjalainen löi kiekon siten HIFK:n tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

Kuusela sai kiekon aivan HIFK:n maalin edessä, kun Kevin Lankinen oli torjunut kiekon eteensä, eikä yksikään HIFK:n pelaajista osunut kiekkoon.

Tappara oli hyvin oppinut viime ottelun vaiheet, eikä ottanut yhtään jäähyä. HIFK sen sijaan sai viisi kaksiminuutista, joiden aikana Tappara ei kuitenkaan onnistunut maalin teossa.

Joukkue pelasi sille niin tuttua viivelähtöpeliä, johon HIFK vastasi pelaamalla trappia. Yleisö palkitsi etenkin Tapparan sellaisen pelaamisen kovilla buuauksilla. Peli olikin sen näkökulmasta aivan erilaista kuin ottelut TPS:ää vastaan. Niissä mentiin koko ajan päästä päähän ja tilanteita olikin paljon enemmän kuin tässä sarjassa. Mutta tapa tuottaa tulosta, kuten Tappara menestyksestä voi päätellä.

Nyt se on siis enää voiton päässä jo viidennestä peräkkäisestä loppuottelupaikastaan. Viides ottelu on keskiviikkona Hakametsän hallissa Tampereella.