Tappara venytti finaalisarjaa - Kärpät menetti Hakanpään sairastuvalle

Juhani Jasu on laukonut Tapparan 2-0-johtoon. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Juhani Jasu on laukonut Tapparan 2-0-johtoon. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tappara - Kärpät 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Otteluvoitot: 1-3

Ratkaisu: Tappara pääsi vasta finaalisarjan neljännessä ottelussa pelaamaan omaa peliään ja pystyi pitämään Kärpät tehokkaasti pois maalintekosektorista ja oikeastaan koko hyökkäysalueelta. Kärpät ei pystynyt kolmen ensimmäisen ottelun tapaan vyöryttämään peliä jatkuvalla paineella kirvesrintojen päätyyn.

Ottelun voittomaalin iski toisen erän alkupuolella Jan-Mikael Järvisen komeasta poikittaissyötöstä pudotuspelien avausosumansa tehnyt Jere Karjalainen.

Ottelun kolme pointtia

Pointti 1: Ylivoiman tehottomuus

Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan ottelussa ylivoimaa runsaasti, ei ottelussa silti nähty lainkaan erikoistilannemaaleja, vaikka Tappara sai pelata parhaimmillaan 1.41 kahden miehen ylivoimallakin. Itse asiassa neljän ottelun jälkeen koko ottelusarjassa ei ole tehty vielä yhtäkään ylivoimamaalia.

Pointti 2: Tuomarilinja hukassa

Päätuomarien Mikko Kaukokarin ja Aleksi Rantalan linja oli ottelun aikana epäselvä niin molemmille joukkueille kuin katsojillekin. Viheltämättömiä kiekottoman estämisiä seurasi monta kertaa helpompi paikkausjäähy, ja useasti pelaajille tuntui olevan epäselvää, mistä tilanteesta jäähy ylipäätään vihellettiin.

Pointti 3: Hakametsän Hasek löysi tasonsa

Aiemmissa otteluissa hieman haparoinut tshekkivahti Dominik Hrachovina pelasi nollapelin ja pystyi pysymään edelliseltä kaudelta tutulla mestarimaalivahdin tasolla.

Erikoista: Vaikka ottelusarja oli katkolla Kärpille, saapui Hakametsän lehtereille silti täysi tupa ensimmäisestä Tampereen-pelistä poiketen.

Oho: Kärppien pudotuspelien tärkein pelaaja Jani Hakanpää loukkaantui ensimmäisen erän lopulla harmittoman näköisessä taklaustilanteessa Juhani Jasun kanssa. Hakanpää kokeili loukkaantumisensa jälkeen pelata vielä yhden 13 sekunnin vaihdon, mutta ei palannut erätauon jälkeen enää takaisin peliin.

Yleisömäärä: 7300