Tappara sopii TPS:lle – mustavalkoiset sarjakärkeen

Petrus Palmu alusti kaksi TPS-osumaa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

TPS–Tappara 3–0 (1–0, 2–0, 0–1)

Lähtökohta: Perjantai-illan kärkitaiston asetelma oli selvä, TPS on viime ajat ollut myrkkyä hallitsevalle mestarille. Palloseura hallitsi kaksikon kohtaamisia viime kaudella ja tilillä oli myös voitot kuluvan kauden kahdesta keskinäisestä koitoksesta. Kotivoitolla TPS nappaisi Liigan kärkipaikan Kärpiltä – vähintään lauantain Oulun vierailuun saakka.

1. erä: TPS saapui kaukaloon isännän ottein ja pääsi myös luvattoman helposti ottelussa johtoon. Patrik Virta sai luutia avausosumaan tyhjään maaliin kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Tappara-vahti Dominik Hrachovina hukkasi kiekon maalinsa takana suoraan Petrus Palmun lapaan. Tamperelaisille koko avauserä oli vaikea, sillä TPS piti kovalla paineella peliä Tappara-päädyssä, mutta Hrachovina piti maalinsa puhtaana.

2. erä: Tapparan alkuillan vahvat hetket osuivat toisen erän alkuun, mutta tulos jäi kuitenkin laihaksi. Sen sijaan TPS:n vahva ylivoima osoitti vaarallisuutensa nopeasti Valtteri Kemiläisen päädyttyä jäähyaitioon. Kapteeni Tomi Kallion painava lyöntilaukaus painui armotta vieraiden maaliverkkoon jo erän toisella minuutilla. Kun Tappara ei parempia hetkiään hyödyntänyt, TPS iski erän lopulla toistamiseen ylivoimalla. Tällä kertaa Oskari Siiki sai sivaltaa maalinedustalta turkulaisosuman.

3. erä: Tappara kampesi itseään mukaan taistoon heti erän alussa, kun Otto Rauhala murtautui väkevästi laidalta maalin eteen ja ujutti kiekon Oskari Setäsen alta TPS-verkkoon. Tappara sai painettua peliä aiempaa enemmän TPS-päätyyn, mutta Oskari Setänen joutui venymään huippupelastuksiin vasta aivan loppuhetkillä. Kotijoukkueen kahden rangaistuksen vuoksi Tappara pyöritti lopussa jopa kolmen miehen ylivoimaa, mutta ilman tulosta.

Oho: Tappara on terästä, mutta Tepsiin se ei tepsi. Tämän ja viime kauden aikana TPS on voittanut kuusi seitsemästä kohtaamisesta. 

Kommentti:

– Laadikasta jääkiekko nähtiin. Meiltä hyvää jääkiekko 60 minuuttia, pelattiin huolella ja avattiin hyvin myös paineen alla, lopussa sitten koko joukkueelta venymistä. Mukavalta tuntuu, kun oli yleisöä hallissa paljon, tuumasi kaksi TPS-maalia alustanut Petrus Palmu.