Tappara murskasi TPS:n hurmoksen – Repo rankaisi loppusekunneilla

Sebastian Repo tyrmäsi TPS:n jään pintaan. Kuva. Jukka Rautio/EuroPhoto.

TPS–Tappara 1–2 (1–0, 0–0, 0–2)

Voitot 0–3

Ratkaisu: TPS ei omia tilaisuuksiaan osannut hyödyntää ja päästi Tapparan pelin hallitsijaksi päätöserässä. Palloseura tuhlasi vielä loppuminuuteillakin ylivoimamahdollisuutensa ja väsyneen turkulaisryhmän seisoskellessa loppuhetkillä Sebastian Repo myrskysi sivaltamaan voittomaalin TPS-viisikon keskeltä – vain 15 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Tiesin, että on vähän aikaa kellossa, kun pääsin kentälle ja pyysin siihen viivalta kiekkoa. Nyt meni sisään, ratkaisija Repo kertasi.

Kolme pointtia ottelusta

1. Perjantain pohjanoteeraus oli varmasti riittävä herätys TPS:lle, mutta kotijäällään mustapaidat näyttivät myös joukkueelta, joka oli ymmärtänyt miten vaikeaa Tapparaa on voittaa, kun tamperelaiset saavat pelata omilla ehdoillaan. TPS pisti lauantaitanssit käyntiin kovalla tempolla ja ennen kaikkea väkevällä rohkeudelle. Ainoastaan viimestelyn vaikeus esti turkulaisia naulaamasta pelin ratkaisua lukuisista maukkaista maalipaikoista ottelun alkupuoliskolla.

2. Ottelusarjan avauskoitoksen tapaan TPS joko väsyi tai vetäytyi passiivisemmaksi kolmannessa erässä. Resepti oli tälläkin kertaa turmiollinen. Tappara painoi pelin turkulaispäätyyn erän ensi hetkistä alkaen ja Kristian Kuuselan näyttävä tasoitus oli lopulta lähinnä ajan kysymys.

3. TPS:n nimekkäät hyökkääjätähdet kellottivat jälleen runsaasti peliaikaa, mutta tehokkaimmin tulosta tekivät alempien ketjujen jyrät omassa roolissaan. Nuoret raatajat Teemu Väyysestä Lauri Pajuniemeen (1+0) hämmensivät kovalla liikkeellään ja asteen verkkaisemmat konkarit Jonne Virtanen ja Ilkka Pikkarainen pelasivat kevään parhaan pelinsä.

Oho! Runkosarjassa liigan tehokkainta ylivoimapeliä esittänyt TPS on hyytynyt erikoistilanteissa väärällä hetkellä. Lauantaina ylivoima-aikaa oli tarjolla pitkälti toistakymmentä minuuttia, ilman tulosta..

Erikoista: Keväthuuma hiipii hiljalleen Turkuunkin. Tukuhallin yleisömäärä ylitti ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella 10 000 katsojan rajan ja lauantai-illan huuma Artukaisissa oli suorastaan väkevä..