Tappara kaatoi Lukon Suomi 100 -juhlaottelussa

Kapteenit Janne Niskala ja Jukka Peltola toivottivat siniristilippujen kanssa sotaveteraanit tervetulleiksi Suomi 100 -juhlaotteluun. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Kapteenit Janne Niskala ja Jukka Peltola toivottivat siniristilippujen kanssa sotaveteraanit tervetulleiksi Suomi 100 -juhlaotteluun. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ratkaisu

Tapparan viimeistelytehokkuus oli huomattavasti vierailijoitaan parempi. Myös 20-vuotiaan Tappara-vahti Christian Heljangon otteet vakuuttivat.

Lähtökohdat

Tampereen ensimmäisessä Suomi 100 -juhlaottelussa kohtasi kaksi viime aikoina heikosti esiintynyttä joukkuetta. Molempien saldo viimeisistä viidestä ottelusta oli vain viisi sarjapistettä.

Molemmilla joukkueilla oli alla myös ottelu edellisillalta, joten vastakkain oli kaksi reilusti alle vuorokauden palautusajalla otteluun lähtenyttä joukkuetta.

1. erä

Tappara sai ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa ottelussa heti ottelun ensimmäisellä vitosella, kun Jyri Marttinen lähti kakkoselle koukkaamisesta.

Lukon alivoima on ollut viime aikoina Liigan parasta ja Tapparan ylivoima takunnut. Tällä kerralla osat kuitenkin kääntyivät, kun Sebastian Repo pääsi uittamaan kotijoukkueen 1-0-johtoon vain reilun puolen minuutin ylivoimajauhamisen jälkeen.

Seitsemää minuuttia myöhemmin sama kuvio toistuu. Lukon Eetu Koivistoinen passitetaan istunnolle korkeasta mailasta, ja Tapparan ylivoima iskee jälleen.

Tomas Zaborsky unohtuu Lukko-nelikolta vapaaksi maalin eteen, ja slovakilla on helppo työ ohjata Jere Karjalaisen syöttö sisään maalin edestä.

Lukon erän paras maalipaikka osui Heikki Liedekselle, mutta nelosketjun laituri ei saanut läpiajossa aikaan edes kunnollista viimeistely-yritystä.

2. erä

Lukko pääsi heti erän alkupuolella yrittämään kavennusosumaa lähes neljän minuutin ylivoiman myötä, mutta Christian Heljangon vartioima maali säilyi koskemattomana.

Jos et itse tee, niin kaveri tekee. Lukko pääsi jälleen todistamaan ikiaikaisen palloilusanonnan toiminnan, kun Teemu Nurmi iski lukemiksi 3-0 vahvan kirvesrintapyörityksen päätteeksi.

Lukon erä sai kaikesta huolimatta onnellisen päätöksen, kun Toni Koivisto pääsi iskemään kavennuksen vain sekunti ennen erän päätöstä.

Terävä rystylaukaus upposi b-pisteiden välistä ylivoimalla Tappara-maalin kattoon ja erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-1-lukemista.

3. erä

Kolmannen erän tilastomerkinnät saatiin käyntiin Tappara-maalilla. Jere Karjalaisen terävä laukaus yllätti Kaapo Kähkösen hieman ennen erän puoltaväliä, ja kirvesrinnat siirtyivät jälleen kolmen maalin karkumatkalle.

Aleksi Elorinteen kaksiminuuttinen seitsemän minuuttia ennen loppua kostautui kotijoukkueelle, kun Lukko onnistui jälleen ylivoimalla. Jere Friberg ohjasi Peter Tiivolan syötön sisään maalin edestä.

Ilman maalivahtia pelatuista loppuhetkistä huolimatta Lukko ei enää saanut aikaiseksi kavennusta tasoituksesta puhumattakaan.