Tappara haki voiton paikalliskamppailusta jatkoaikaosumalla

Tästä tilanteesta ei syntynyt maalia, mutta kaksi kiekkoa Riku Heleniuksen taakse ottelussa saatiin. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Tästä tilanteesta ei syntynyt maalia, mutta kaksi kiekkoa Riku Heleniuksen taakse ottelussa saatiin. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tulos

1-2 ja

Ratkaisu

Ottelu oli alusta loppuun hyvin tasainen, ja jaetut pisteet kuvaavat hyvin ottelun yleiskuvaa. Tapparan yksilötaito näytteli pääosaa jatkoaikaratkaisussa.

Lähtökohta

Viime aikoina vaisusti pelannut illan vierasjoukkue Tappara kamppailee sarjan kärkipäässä kakkos-kolmossijasta.

Ilves taistelee edelleen viimeisistä pudotuspelipaikoista, ja pisteet paikalliskamppailusta olisivat olleet sille elintärkeitä.

1. erä

Ensimmäistä erää värittivät jäähyt. Ilvekselle tuomittiin avauserässä kolme kakkosta ja vierasjoukkueena pelanneelle Tapparallekin yksi. Ylivoimamaaleja erässä ei kuitenkaan nähty.

Pelillisesti erä oli Ilveksen hallussa, ja se saikin luotua maalipaikkoja huomattavasti naapuriaan enemmän.

Erän ainoan maalin iski kauden kahdennellakymmenennellä osumallaan Ilves-hyökkääjä Ville Meskanen suoraan Sami Sandellin voittaman aloituksen jälkeen viisitoista sekuntia ennen erän päätöstä.

2. erä

Toinen erä oli ensimmäistä huomattavasti rikkonaisempi, vaikka jäähyjä vihellettiinkin yksi vähemmän. Erä oli huomattavasti avauserää tasaisempi, mutta lisämaaleja ei toisessa erässä nähty.

3. erä

Kolmas erä alkoi Tapparan kannalta positiivisissa merkeissä, kun Veli-Matti Vittasmäki nosti Kristian Kuuselan laukauksesta maalin eteen kimmonneen kiekon ohi Ilves-vahti Riki Heleniuksen jo reilun 20 sekunnin pelin jälkeen.

Vajaan kahden minuutin kohdalla Ilves koki ison menetyksen, kun kapteeni Tapio Laakso poistui pukukopin puolelle Valtteri Kemiläisen taklauksen jälkeen eikä enää palannut kaukaloon.

Ottelun komeimman torjunnan otti noin viisi minuuttia ennen erän loppua Tapparan Dominik Hrachovina, jonka hanska heilahti Meskasen terävän laukauksen eteen näyttävästi ja piti ottelun tasatilanteessa.

Jatkoaika

Tappara ratkaisi ottelun 38 sekuntin kohdalla. Jukka Peltola syötti toiseen aaltoon nouseelle Mikko Lehtoselle, jonka rannelaukaus yllätti Heleniuksen. Ilvekselle oli tulossa siirretty rangaistus.

Oho

Ville Meskanen on ensimmäinen Ilves-kasvatti sitten kauden 1998-1999 ja Sami Ahlbergin, joka on tehnyt Liigassa 20 maalia kauden aikana nimenomaan Ilves-paidassa. Perttu Lindgren, Tommi Huhtala ja Olli Palola ovat tupsukorvakasvateista yltäneet samaan saavutukseen muissa seuroissa.