Tampereella erikoinen tilanne – pleksi petti taklauksen voimasta: katso video

Ilveksen ja JYPin välisessä nähtiin erikoinen tilanne. Kaukalon pleksi hajosi, kun JYPin Henri Kanninen iskeytyi taklauksen jälkeen vasten laitaa.

Erikoisia tilanteita on nähty myös itse ottelussa.

Ilves on takonut kahdessa erässä taululle lukemat 5–1. Tupsukorvat veivät avauserän Teemu Rautiaisen ja Ville Meskasen kahdella maalilla 3–1. JYPin maalilla Jussi Olkinuora torjui ensimmäisen 20-minuuttisen aikana vain neljä kertaa.

Toiseen erään tuore CHL-voittaja luistelutti veräjälleen Eetu Laurikaisen. Hänen taakseen painui kaksi kiekkoa, torjuntoja kertyi kuusi.

Kakkoserä oli maaliton yli 18 minuuttia, mutta musta minuutti synkensi JYP-leirin tunnelmat. Ensin Ilves-laituri Otto Koivula haistoi JYP-puolustaja Mikko Mäenpään löperön syöttöyrityksen, riisti kiekon ja luritti kiekon jäätä pitkin alanurkkaan. Vajaa minuutti myöhemmin oli Sami Sandellin vuoro nöyryyttää laukauksellaan Euroopan ykkösjoukkuetta. 

Ilveksen maalilla Riku Helenius on ollut vanhaa joukkuettaan vastaan monin verroin työllistetympi. Kahdessa erässä pälkäneläinen venytti suojuksensa kiekon eteen peräti 26 kertaa.