Taimi mokasi pahasti paluuottelussaan - Tapparalle kolme pistettä Ässiltä

Tulos

2-1

Ratkaisu

Tapparan tehottomuus oli ottelun avainsana. Laukausmäärien, maalipaikkojen ja kiekonhallinnan perusteella kotijoukkueen olisi pitänyt voittaa ottelu helposti. Maalinteko oli kuitenkin kotijoukkuelle tuskaa.

Ottelu ratkesikin lopulta vasta Ässien turhaan jäähyyn ja hölmöön virheeseen aivan ottelun lopussa.

Lähtökohta

Vastakkain ottelussa olivat joukkueet sarjataulukon sijoilta kolme ja viisi. Kummallakaan joukkueella ei ole mennyt viime aikoina erityisen hyvin, joten jaossa oli tärkeitä pisteitä.

1. erä

Avauserä mentiin Tapparan hallinnassa, ja maalipaikkojakin Andreas Bernardin vartioimalle maalille syntyi tasaiseen tahtiin. Italialaisvahti ei kuitenkaan antautunut, vaan erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

2. erä

Toisen erän pelillinen kuva oli vielä selvemminen Tapparan hallintaa. Kirvesrinnat pääsivät helposti hyökkäysalueelle ja hyökkäyksiä vyörytettiin kohti Bernardin maalia, mutta tulosta ei vain tullut.

Erän ainoan maalin iskikin vierasjoukkue. Tomas Zaborsky tarjoili huolimattoman syötön hyökkäyssinisellä suoraan Jesperi Kotkaniemen lapaan, joka vapautti Sami Lähteenmäen läpiajoon, jonka seurauksena Ässät siirtyi ottelussa 0-1-johtoon.

3. erä

Ässät tiivisti puolustustaan kolmannessa erässä selvästi, eikä Tappara päässyt enää kahden ensimmäisen erän malliin mellastamaan hyökkäysalueella. Toisaalta Ässien omat maalipaikatkin olivat yhtä vähissä kuin aiemminkin ottelussa.

Kertaalleen porilaiset karkasivat kyllä jopa neljällä yhtä vastaan -hyökkäykseen mutta italialaishyökkääjä Marco Insamin ratkaisu oli lopulta laukoa itse päätyplekseihin.

Reilu viisi minuuttia ennen loppua kanadalaishyökkääjä Antoine Laganièren huolimattomuus keskialueella kostautui kampitusjäähynä, ja Tappara pääsi tasoittamaan ottelun ylivoimamaalilla. Maalintekijänä ässäneliön keskeltä Sebastian Repo, syöttöpisteet Juhani Jasulle ja Kristian Kuuselalle.

Vain puoli minuuttia edellisestä, ja ottelun etukäteen ehdottomasti kiinnostavin pelaaja, ässänuttuun neljän vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt puolustaja Tommi Taimi teki kardinaalimunauksen kiekon kanssa alimpana miehenä ja slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky pääsi nokikkain Bernardin kanssa. Kiekko rystyltä maaliin, ja Tappara siirtyi ottelussa johtoon.

Erikoista

Ottelun kaikkien kolmen tuomitun kampituksen jälkeen siirretty rangaistus päättyi uuteen kampitukseen. Kertaakaan ei näistä kuitenkaan vihelletty toista jäähyä - Liigan käytännön mukaan.