TPS:n huolenaiheet: pisteettömyys ja loukkaantumiset

Eric Perrin palasi kuukauden tauon jälkeen tositoimiin. Miehen peli oli vielä hakemista, mutta Perrin onnistui silti maalinteossa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sport-TPS 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)

1. erä: Kotijoukkue Sport oli toipunut keskiviikkoisesta Kärpät-tappiostaan erinomaisesti, kun kotkapaidat pistivät TPS:n koville luistelullaan ja armottomalla työnteollaan. Sportin ensimmäinen maali näki päivänvalonsa nopeasti, kun Antti Kalaputaan kenttä pelasi vahvan vaihdon turkulaisten alueella, ja Joel Kiviranta pääsi ampumaan kiekon Palloseuran maaliin ajassa 03:54. Sporti juhli jo 2-0-osumaakin, kun Olavi Vauhkosen hirmuinen kuti painui verkon perukoille, mutta maali hylättiin TPS:n valmentajanhaaston päätteeksi. Videotuomarin mukaan Sportin Oskari Manninen oli estänyt TPS-vahti Oskari Setästä, minkä vuoksi maalia ei hyväksytty. Vierasjoukkueellakin oli paikkansa, mutta Sport-veskari Mika Järvinen oli alusta lähtien hyvällä pelipäällä. TPS sai avauserässä huonoja uutisia, kun luottopuolustaja Henrik Tallinder jätti ottelun kesken saatuaan iskun päähänsä.

2. erä: TPS sai toisessa erässä juonesta paremmin kiinni, ja vieraat nousivatkin tasoihin erän alkupuolella, kun Tomi Kallion upea syöttö löysi takatolpilta Teemu Väyrysen, joka pisti kiekon hallitusti Sportin häkkiin. Tasaisessa erässä riitti tapahtumia molemmissa päissä, mutta seuraavaa maalia saatiin odotella aina viimeisille sekunneille asti: Sportin Oskari Manninen sai toiseen aaltoon hyvän passin Aleksi Ainalilta, ja Manninen löi ranteet lukkoon ja nosti kädet ilmaan maalin merkiksi.

3. erä: Sportin pukukoppimaali lamaannutti TPS:ää, ja kotijoukkue hallitsi peliä päätöserän ensimmäisen kympin, minkä aikana kotkapaidat siirtyivät 3-1-johtoon Vauhkosen osuessa miinuskulmasta. TPS pääsi vielä varkain peliin mukaan, kun Eric Perrin iski kavennuksen Ilkka Pikkaraisen erinomaisesta esityöstä. Takaa-ajo kuitenkin tyssäsi neljä minuuttia ennen loppua, kun Olli Juolevi otti kahden minuutin jäähyn. Sport ei osunut vielä ylivoimalla, mutta hetkeä myöhemmin Filip Riska kävi siirtämässä pikkumustan tyhjään rysään TPS:n haettua tasoitusta ilman maalivahtia.

Ratkaisu: Sport pystyi pelata koko illan vahvalla tasolla, kun taas TPS:n hyvyys oli ajoittaista. Sport oli myös vahvempi kaksinkamppailuissa, mikä lopulta teki vaadittavan eron joukkueiden välille.

OHO: TPS menetti ottelussa kaksi avainpelaajaansa sairastuvalle, kun sekä Henrik Tallinder että Patrik Virta jättivät ottelun kesken. Lisäloukkaantumisille ei olisi tilaa kahden ottelun tappioputkessa, ja varsinkin kun Palloseura pelaa huomenna liigan kärkiottelussa Oulussa.