Tappara koki nöyryytyksen – Sport on kuin uudelleensyntynyt

 

Antti Kalapudas nousi esiin kolmannessa erässä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sport-Tappara 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

1. erä: Kotijoukkue Sport tuli otteluun loistavalla sykkeellä ja onnistui jatkamaan koko erän hyvällä tasolla. Tappara sai enimmäkseen viettää aikansa puolustusalueella ja miettiä, kuinka vauhdikas kotkalauma saadaan pysähtymään. Sportilla oli montakin kelpo maalintekopaikkaa, mutta Tappara-vahti Christian Heljanko oli maalillaan itse varmuus. Muun muassa Markus Nenonen joutui toteamaan Heljangon hyvyyden, kun maalitykki pääsi kokeilemaan kertaalleen lempipaikaltaan parin metrin etäisyydeltä. Tappara oli kuitenkin antaa shokkihoitoa isännille erän lopussa, kun Otto Mäkinen sai kokeilla iskeä irtokiekon sisään Mika Järvisen nenän edestä, mutta Sport-kassari venyi upeaan pelastukseen esittäen illan komeimman torjunnan.

2. erä: Sport jatkoi loistavaa peliään toisessa erässä, eikä Tappara saanut kertaakaan hallintaa jäällä. Vaasalaisten aktiivinen paineistus teki Tapparan hyökkäyksiin lähdöistä myrkkyä, ja edes vieraiden ylivoimapeli ei tuottanut laadukkaita maalipaikkoja. Sport sen sijaan keksi keinot Heljangon ohittamiseen. Tai oikeastaan keinot keksi puolustaja Niklas Nevalainen, jonka upeat oivallukset johtivat Sportin maaleihin. Ensiksi Nevalainen tarjoili Ville Saukolle tyhjän häkin, ja pakkiparihan täräytti pikkumustan maaliverkkoihin. Hetkeä myöhemmin Nevalainen pelasi paikan Antti Kalaputaalle, mutta hyökkääjän kuti pysähtyi Heljankoon. Nevalaisen kolmas oivallus johti kuitenkin isäntien toiseen maaliin, jonka viimeisteli Joonas Komulainen. Erässä nähtiin myös tunteiden kuohuntaa, kun joukkueet pistivät poikapainit käyntiin useamman kerran. Ensiksi käytiin kevyen sarjan vääntö, kun Nevalainen ja Aleksi Salonen ottivat mittaa toisistaan. Seuraavaksi oli hieman raskaampaa kalustoa, kun Erik Riska ja Otto Mäkinen ottivat yhteen. Erän lopussa nähtiin vielä Otto Rauhalan ja Tommi Tikan välinen kinastelu, joka sai alkunsa Tikan polvitaklattua Salosta, joka ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa. Tikka selvisi taklauksesta kaksiminuuttisella.

3. erä: Sport oli jälleen vahva erän alussa, ja isännät iskivätkin heti alkuun illan kolmannen maalinsa, kun Antti Kalapudas purjehti ylivoimalla Tappara-nelikon läpi ja veivasi kiekon näyttävästi vieraiden maaliin. Tappara sai loppua kohden ensimmäisen kerran otteen pelistä perjantain aikana, mutta Sportin uhrautuva viisikkopuolustus piti tamperalaiset kurissa. Ratkaiseva osuma nähtiin viitisen minuuttia ennen loppua, kun Kalapudas järjesteli paikan, ja Aleksi Ainali naulasi kiekon uuniin.

Ratkaisu: Sport oli huomattavasti halukkaampi, taistelevampi, nopeampi ja tehokkaampi kuin Tappara. Näiden lisäksi kotijoukkue esitti esimerkillistä puolustusalueen ja keskialueen puolustuspeliä, minkä myötä Tapparan todelliset maalintekopaikat jäivät vähiin.

OHO: Ennen perjantaita Sport oli viimeksi ottanut kolmesta peräkkäisestä ottelusta yhdeksän sarjapistettä keväällä 2016. Tapparaa ennen vaasalaiset olivat kaataneet JYPin ja Ilveksen varsinaisella peliajalla.