Sport sulatteli kinkkua Ässiä pidempään - patapaidat jatkavat hyvässä lennossa

Ässät liitää tällä hetkellä mukavassa lennossa. Joukkue on voittanut peräti kymmenen edellisestä kahdestatoista pelistään. Tiistaina Porissa kaatui kolmen voiton putkessa porskuttanut Sport lukemin 4-2 (2-0, 1-2, 1-0).

- Erittäin tasokas jääkiekkopeli. Kaukalossa oli vauhtia ja kovaa kamppailupelaamista. Nukuimme vähän alussa ja Ässät oli siinä erittäin vahva, Sportin valmentaja Tomek Valtonen näki.

Ässien valmentaja Jyrki Aho oli erityisen tyytyväinen omiensa alkuun, missä peli käytännössä ratkesi.

- Tulimme todella valmiina peliin. Johtoasema kirvoitti hiukan väärää tekemistä meistä, mutta ihan hyvä suoritus kaikkineen. Ylivoimamme oli se osa-alue, mikä pisteet meille ratkaisi, Aho pohti.

Ässien leiristä maalinteossa onnistuivat Marco Insam 1+1, Mikko Salmio 1+1, Matti Kuparinen ja yli vuoden kestäneen kuivan kautensa tasakentällisin katkaissut Ville Korhonen. Sportin osumista vastasivat Olavi Vauhkonen ja Aleksi Ainali.

- 50 minuutin laadukas suoritus ei nyt pisteisiin riittänyt. Olimme ihan hyviä noin kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, mutta annettiin valitettavasti pari maalia tasoitusta Ässille. Se on tietysti liikaa, Ainali manasi.

Ässien Salmio koki omiensa pelanneen laatupelin.

- Starttimme oli todella hyvä ja olimme heti valmiita taisteluun. Kokonaisuudessa on nyt hyvä selkeys, minkä avulla saamme pelejä käännettyä eduksemme. Saimme mielestäni ansaitsemamme, eli kolme pistettä, Salmio analysoi.