Sport oli äärimmäisen tehokas Porissa, Ässien leirissä turhautti tuomarivirhe - katso video

Ässien ja Sportin kohtaamisesta ei tapahtumia puuttunut. Porilaiset johtivat ottelua jo kahdella maalilla, mutta Sport nousi toisessa erässä rinnalle ja ohi. Niko Ojamäki toi Ässät tasoihin päätöserän alussa, mutta Ville Viitaluoma (2+0) viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman kaksi minuuttia ennen loppua. Loppunumerot 3-5 tyhjään maaliin viimeisteli Tuomas Vänttinen.

Sportin leirissä voidaan olla erityisen tyytyväisiä siihen, millä tasolla oli joukkueen viimeistelyprosentti. Kiekko päätyi verkkoon lähes aina, kun Ässien päädyssä oli vaarallisempi tilanne. Valmentaja Tomek Valtonen olikin onnellinen omiensa taistelusta.

- Meillä on vain 12 tervettä hyökkääjää kokoonpanossa, joten ei voi olla muuta kuin ylpeä siitä, miten taas pelasimme, Valtonen pohti.

Ässien leirissä valmentaja Jyrki Aho koki, että joukkue ei ollut jäällä huonompi, mutta siitä huolimatta tulos oli tuskastuttava. Yksi asia, mikä patapaitojen valmentajaa erityisesti harmitti, oli kolmannen erän loppupuolella Ässille tuomittu kaksiminuuttinen. Tuossa vaiheessa joukkue haki johtomaalia ylivoimalla.

- Nuo ovat raskaita ratkaisuja tuomareilta. Haettiin siinä johtomaalia, ja sitten tuli tuollainen tuomio ihan tyhjästä. Ei siinä anteeksipyynnöt oikein riitä, kun isoista pisteistä pelataan. Muuten olimme mielestäni ihan hyviä, mutta viimeistelyssä hävisimme selvästi Sportille. He iskivät toisessa erässä neljästä paikastaan neljä maalia, joista yksi tosin hylättiin potkuna, Aho puhisi.

Erotuomaritarkkailija Sami Seppäläkin myönsi, että Ässien leiriä hermostuttanut kampitusjäähy oli tuomarivirhe.

- Kyse oli vain yhdestä kaksiminuuttisesta, mutta ymmärrän kyllä turhautumisen, kun se jäähy tuli tuollaiseen paikkaan. Se oli väärä tuomio, Seppälä totesi.