Lukko hurjasteli seitsemän maalia Sportin verkkoon

Lukon jenkkihyökkääjä Chris VandeVelde oli pelaaja, joka otti valmentaja Pekka Virran pyynnöstä vaarin. Hän pelasi fyysisesti. Kuva: Minna Anttila

Sport-Lukko 4-7 (2-2, 1-3, 1-2)

Lähtökohdat: Rauman Lukko elää hektisiä aikoja tällä hetkellä: joukkue on sarjassa yhä kuudentena, mutta suora pudotuspelipaikka uhkaa lipua käsistä, kun joukkue on ajautunut viime viikkoina pahaan tappiokierteeseen. Lukko lähti Vaasaan peräti viiden ottelun tappioputkessa.

Sport on sen sijaan heittänyt kirveensä kaivoon jo tämän kauden osalta. Ja vaikka joukkue vielä pyristelisikin taistossa mukana, olisi voittaminen hankalaa pelaajatilanteen vuoksi. Uusimpana miehenä kokoopanon ulkopuolelle tippui Erik Riska, minkä vuoksi kotkapaidat eivät saaneet Lukkoa vastaan edes täyttä kokoonpanoa jalkeille. Puolustaja Robin Salo joutui pelaamaan neloskentän keskellä, eikä päävalmentaja Tomek Valtonen nimennyt otteluun 19. pelaajaa.

1. erä: Ottelun avauskymppi mentiin melko rauhallisissa tunnelmissa, mutta toisella puoliskolla alkoi tapahtui: Kotijoukkue pääsi erän puolivälissä kahden miehen ylivoimalle Lukko-puolustajien Atte Mäkisen ja Rony Ahosen otettua turhat kakkoset. Sport käytti tilaisuutensa, kun Aleksi Ainalin loistava passi löysi Ari Gröndahlin, jonka tulinen lyöntilaukaus upposi Kaapo Kähkösen vartioimaan maaliin. Heti kun Lukko tuli täysilukuiseksi, meni peli lukemiin 1-1, kun Peter Tiivola ja Ahonen pelasivat erinomaisen tontin Joose Antoselle, joka sai lyödä pikkumustan tyhjään uuniin. Kolmisen minuuttia myöhemmin Tiivola löi Lukon johtoon Antosen hyvästä passista. Samassa ajassa Sport menetti myös yhden pelaajan suihkun puolelle, kun William Wrennille tuomittiin 5+20 polvitaklauksesta. Wrenn taklasi maaliin johtaneessa tilanteessa Antosta, joka pystyi taklauksesta huolimatta toimittamaan kiekon Tiivolalle. Lukko sai pelata erän viimeiset neljä minuuttia ylivoimalla, mutta ainoastaan Sport onnistui maalinteossa. Tommi Tikka tarjoili, ja Joel Kiviranta latoi kiekon maaliin. Lukon Ville Vahalahti pelasi ylivoimalla Chris VandeVeldelle yhden kelpo paikan, mutta kanadalaishyökkääjän kuti painui ainoastaan maalirautoihin.

2. erä: Pelin laatu ei juuri noussut toisessa erässä, mikä tarkoitti maalijuhlien jatkumista. Sport pääsi toistamiseen johtoasemaan, kun Tomi Körkkö ohjasi Robin Salon viivaroikun sisään kuuden minuutin pelin jälkeen. Lukko antoi jälleen nopean vastaiskun, kun Ville Vahalahti sai nostaa kiekon Sport-maalin kattoon pari minuuttia edellisestä. Lukko onnistui erän aikana vielä kahdesti, kun sekä Arttu Ilomäki että Toni Koivisto ohittivat Järvisen, joten viimeiseen erään lähdettiin Lukon 5-3-johtoasemasta. Sport menetti erässä myös toisen puolustajan, kun tällä kertaa Gröndahl jätti kaukalon loukkaantumisen takia.

3. erä: Sport oli lähellä elintärkeää kavennusta, kun Aleksi Ainalin ohjaus oli painua raumalaisten maaliin, mutta Lukon onneksi Sport-hyökkääjän ohjuri löysi tiensä vain ylärimaan. Kavennusmaali näki kuitenkin päivänvalonsa ajassa 46:08, kun Joel Kiviranta sai tuikata maalin edustalta illan toisensa. Tämän jälkeen kuumenivat tunteet, ja tuomarit saivat jakaa jäähyjä puolin ja toisin. Jäähyily myös vei Sportilta parasta intoa pelistä, ja Lukon Vahalahti pääsi viemään vieraat jälleen kahden maalin johtoasemaan napakalla rannelaukauksellaan, kun peliaikaa oli jäljellä reilu kymmenen minuuttia. Lukko löi viimeisen naulan arkkuun ylivoimalla viitisen minuuttia ennen loppua, kun Arttu llomäen tarkka rannari painui etuyläseen, ja Lukko johti jo 7-4. Se myös jäi illan viimeiseksi, vaikka Jesse Paukku saikin kiekon vielä maaliin. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty korkean mailan vuoksi.