KooKoolla täydellinen viikonloppu – playoff-paikka ei ole enää kaukana

Sport-KooKoo 1-4 (0-0. 1-2, 0-2)

Lähtökohdat: Sport ja KooKoo lähtivät viikonlopun tuplaotteluiden jälkimmäiseen kohtaamiseen mielenkiintoisista asetelmista. Tai ainakin KooKoo lähti, sillä joukkue nousi eilisen Sport-voiton myötä seitsemän pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Sportilla ei ole enää loppukauden peleissä juurikaan panosta, sillä playoff-paikka oli karannut jo 17 pisteen päähän.

Sekä Sport että KooKoo olivat tehneet lauantain koitokseen pieniä viilauksia: kotijoukkueen Joonas Komulainen ja Ville Saukko tippuivat kokoonpanosta perjantain ottelun jälkeen loukkaantumisten takia ja Sam Povorozniouk pelikiellon takia. Kotkapaitojen hyökkäykseen nousi takaisin Mikko Laine ja puolustukseen Robin Salo.

KooKoolta jäi loukkaantumisten takia sivuun Olli Korhonen, joka loukkaantui perjantain koitoksessa. Hänen tilalleen kokoonpanoon nousi Tomi Leivo.

Sport teki muutoksia myös maalinsuulleen, kun Mika Järvinen otti Jonathan Iilahden paikan. KooKoo jatkoi perjantaina hyvin pelanneen Samu Perhosen voimin.

1. erä: Vierasjoukkue sai otteluun hyvän startin, kun KooKoo onnistui luomaan ensimmäisen viiden minuutin aikana kolme hyvää maalintekopaikkaa Sportin jäädessä nollaan. Maalintekopaikkoja kun ei lasketa, niin peli pysyi tasoissa. Kouvolalaisilta paikoille pääsivät Toni Kähkönen, Mikko Virtanen ja Sami Tamminen, mutta Mika Järvinen oli oivalla pelipäällä ja hoiteli kaikki tilanteet varmasti. Erän paras maalintekopaikka tuli kuitenkin Sportille, kun Robin Salo sai erän lopussa vastahyökkäyksen päätteeksi avopaikan, mutta nuorukaisen kauden ensimmäinen jäi vielä odottamaan itseään. Hetkeä myöhemmin isäntien Markus Nenonen ampui tulisen rannelaukauksen suorasta luistelusta, mutta kuti löysi tiensä vain rautoihin, joten erätauolle painuttiin 0–0-tilanteessa.

2. erä: Toisen erän alku oli Sportin näytöstä, ja kotkapaidat onnistuivatkin luomaan kelpo maalintekopaikkoja. Mutta kuten KooKoollakin, oli Sportillakin ongelmia tehokkuuden kanssa. Maalintekoa pääsivät yrittämään niin Tomi Tuomisto, Erik Riska kuin Jesse Paukku, mutta kaikkien yritykset jäivät kevyiksi. Illan avausmaali oli Sportin hallinnasta huolimatta KooKoon käsialaa: Michael Keränen karkasi Patrick Bjorkstrandin kanssa 2 vs. 1 -hyökkäykseen, eikä Keränen päätynyt tällä kertaa syöttöön, vaan taitava hyökkääjä täräytti upean lyöntilaukauksen Sport-maalin etuyläkulmaan, ja peli oli 0-1. Sportin kuitti tuli jo parin minuutin päästä, kun kotkapaidat värkkäsivät illan ensimmäisensä ylivoimalla. Maalista vastasi Ari Gröndahl, jonka huima lämäri siniseltä painui Samu Perhosen selän taakse, vaikka kouvolalaiskassarin edessä ei ollut edes maskia. Ja koska Sport antoi KooKoolle nopean kuitin, halusi vierasjoukkuekin antaa samalla mitalla takaisin: Keränen iski pari minuuttia ennen erätaukoa kiekon toistamiseen Järvisen selän taakse, ja tälläkin kertaa hyökkääjä laittoi kiekon maaliin lyöntilaukauksella.

3. erä: KooKoon Jake Newton otti jo 12 sekunnin pelin jälkeen kaksiminuuttisen, kun jenkkipakki lähetti kiekon katsomoon. Sport sai ylivoiman myötä hallinnan, ja ensimmäinen viisi minuuttia olikin täysin pohjalaisten. Erik Riska sai kaksi hyvää tilaisuutta tasoittaa ottelu, mutta kapteenista ei ollut näyttämään esimerkkiä maalinteon suhteen. Ei ollut maalilinko Olavi Vauhkosestakaan, joka pääsi kokeilemaan parin metrin etäisyydeltä suoraan syötöstä. Erän neljäs laatupaikka tuli myös Sportille: Antti Kalapudas tarjoili Markus Nenoselle, mutta kuten arvata saattaa, laidat paukkuivat jälleen. Sportin takaa-ajo katkesi Robin Salon otettua kahden minuutin jäähy. Malte Strömwall tulitti kiekon ylivoimalla yläpesään, ja Sport oli kaksi maalia jäljessä. Strömwallin maali syntyi vähemmän yllättäen painavalla lämärillä. Kotijoukkueen vihoviimeinen mahdollisuus meni ajassa 55:32, kun kapteeni Riska sai ulosajon huitomisesta. Sport otti vielä lopussa maalivahdin pois, mutta se ei auttanut. Toni Kähkönen iski pikkumustan tyhjään rysään, ja se jäi illan viimeiseksi kihaukseksi.

Ratkaisu: Kuten perjantainakin, oli KooKoo jälleen Sportia edellä tehokkuudessa. Kotijoukkueella oli useita paikkoja tulla tasoihin ja painella ohi, mutta vaasalaiset törmäsivät jatkuvasti perisyntiinsä: tehottomuuteen.

OHO: KooKoo otti Vaasasta yhteensä kuusi sarjapistettä, mikä nosti joukkueen todenteolla pudotuspelitaisteluun mukaan. Vielä kun kymmenentenä oleva Ässät hävisi lauantain kamppailunsa, nousivat kouvolalaiset neljän pisteen päähän kymppipaikasta.