KooKoon pudotuspeliunelma elää yhä

Sport-KooKoo 3-4 (1-2, 0-1, 2-1)

Lähtökohdat: Vaasassa pelataan tänä viikonloppuna tuplat, kun Sport ja KooKoo ottavat yhteen sekä perjantaina että lauantaina. Sportilla ei ole enää varsinaisesti isoa panosta loppukauden otteluissa, sillä sarjajumbona oleva vaasalaislauma oli jo 17 pisteen päässä pudotuspelirajasta. Sarjan toiseksi viimeisenä majaillut KooKoo on vielä pudotuspelitaistelussa mukana, mutta viimeistä playoff-paikkaa jahtaavat myös HPK, Ilves ja Jukurit, joten ennuste ei ole kovin ruusuinen.

1. erä: Molemmat joukkueet esittivät vapautunutta peliä molemmissa päissä kenttään, minkä myötä molemmille siunaantui myös maalintekopaikkoja. Ensimmäisen paikan sai KooKoon Toni Kähkönen, joka pääsi laukomaan parhaalta sektorilta, mutta ruuti oli vielä märkää. Hetkeä myöhemmin Sportin Tommi Tikka pääsi huippupaikkaan isäntien nopean pelinkäännön kautta, mutta romuluisen hyökkääjän kauden ensimmäinen jäi haaveeksi. Illan avausmaali oli kotijoukkueen Joel Kivirannan käsialaa, kun hän pääsi tuikkaamaan irtokiekon Samu Perhosen ohi ajassa 08:59. Kolme minuuttia myöhemmin kotkapaidat elivät minuutin, jota he eivät halua muistella: KooKoo tuli tasoihin ajassa 12:00 ex-Sport-pakki Jake Newtonin onnistuessa maalinteossa. Newtonin maalista kului ainoastaan 46 sekuntia, kun taas soi. Tällä kertaa KooKoo käänsi pelin nopeasti, ja Miikka Pitkänen pääsi iskemään vieraat johtoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Kouvolalaisten johtomaalista kiitos kuuluu myös Sport-vahti Jonathan Iilahdelle, joka ei ollut tilanteessa parhaimmillaan.

2. erä: Sport tuli toiseen erään vahvasti, ja isännät hallitsivatkin ensimmäistä kymppiä täysin. Sportilla oli tasoituspaikkansa, mutta maalinteko ei maistunut. Mutta KooKoolle maistui: vieraat pääsivät peliin mukaan erän puolivälissä, ja joukkueen kolmas maali syntyi ajassa 32:17, kun Pitkänen pääsi latomaan illan toisen häkkinsä Patrick Bjorkstrandin oivasta syötöstä. Sport-leiriin tuli huonoja uutisia erän loppuvaiheilla, kun Jan-Mikael Juutilaisen pieni tönäisy lennätti Joonas Komulaisen pää edellä laitaan. Taitava hyökkääjä hoiperteli iskun jälkeen vaihtoaitioon, eikä hän enää palannut jäälle.

3. erä: Päätöserä alkoi myös Sportin hallinnalla, mutta tällä kertaa myös verkot heiluivat, ja ne heiluivat saman tien kaksi kertaa. Ensiksi Markus Nenonen sai rouhia irtokiekon KooKoo-maaliin, ja vain 24 sekuntia myöhemmin peli oli jo tasan, kun Jesse Paukku taiteili kotijoukkueen kolmannen osuman. Sportin flow loppui kuitenkin siihen – ainakin maalinteon suhteen – ja KooKoo pääsi iskemään illan viimeisen maalin ajassa 55:07. Sportin Antti Kalapudas joutui boksiin koukkaamisesta, ja KooKoon Miro Keskitalon viivaroikku löysi ylivoimalla tiensä verkon perukoille. Maali oli Keskitalon kauden ensimmäinen. Sportin Olavi Vauhkonen sai vielä viimeisten sekuntien aikana hyvän tasoituspaikan, mutta Perhonen halusi lyödä kioskin perjantain osalta kiinni, joten kolme pistettä menivät kouvolalaisten taskuun.

OHO: KooKoon pudotuspeliunelma elää ja voi hyvin. Joukkueen ero kymppipaikkaan on enää seitsemän pistettä, ja viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävät Ässät on pelannut vieläpä yhden ottelun kouvolalaisia enemmän.