Kärpät vankisti asemiaan kärjessä, Sport toisessa päässä

Sport-Kärpät 1-3 (1-0, 0-2, 01)

1. erä: Viime aikoina vahvasti esiintynyt Kärpät tuli otteluun odotetun vahvasti ja sai luotua hyökkäysralleja kotijoukkue Sportin päätyyn. Vaasalaiset ovat tuloksellisesti pelanneet surkeasti, ja surkeus näytti alun perusteella jatkuvan, kunnes isännät siirtyivät yllättäen johtoasemaan ajassa 5:31. Sportin uusi ykköskenttä värkkäsi kiekon kärppäveska Veini Vehviläisen selän taakse: Joel Kiviranta laukoi tulisesti, Antti Kalapudas ja Aleksi Ainali keräsivät syöttöpisteet. Kotkapaidat saivat maalista uutta pontta pakottaen vieraat puolustuskannalle. Sportin vahva työnteko pakotti Kärpät myös jäähyilemään, mutta vaasalaisilla on vielä tekemistä ylivoimansa kanssa, ja lukemat pysyivät muuttumattomina. Oululaisten tasoitusosuma oli lähellä erän viimeisellä minuutilla, kun Ville Leskinen pääsi kasvotusten Sport-vahti Jonathan Iilahden kanssa, mutta kärppätaiturin kuti painui tolppaan, joten erätauolle lähdettiin 1-0-lukemista.

2. erä: Toisessa erässä Kärpät pystyi pitämään vahvaa otetta yllä lähes koko 20-minuuttisen, ja vieraat poistuivatkin erätauolle johtoasemassa kahden ylivoimamaalin turvin. Sport otti pari typerää jäähyä, ja Kärpät rankaisi heti: ensiksi Sport joutui alivoimalle vaihtovirheen vuoksi, ja Teemu Kivihalme tasoitti ottelun. Hetkeä myöhemmin Michael Parks otti typerän hyökkäyspään jäähyn, ja tällä kertaa Mikael Ruohomaan tulinen rannari painui Sport-maalin yläpeltiin. Lukemat olisivat voineet olla karummatkin, sillä Saku Mäenalanen kilautti kiekon kahdesti tolppaan erän aikana.

3. erä: Kärpät tuli viimeiseen erään loistavalla sykkeellä pitäen kiekkoa ja paineistaen korkealta Sport-puolustajia. Kotkapaidoilla oli todellisia hankaluuksia saada hyökkäyspeliään käyntiin, ja Kärpät pääsikin iskemään illan kolmannen maalinsa, kun Julius Junttila ohjasi kiekon suoran hyökkäyksen päätteeksi maaliin. Sport sai lopussa vielä kavennuspaikkoja, mutta tolppaa lähemmäksi kiekko ei löytänyt tietään, joten oululaiset saivat poistua Pohjanmaalta kolme pistettä takataskussaan.

Ratkaisu: Ratkaisu tuli tälläkin kertaa erikoistilannepelaamisessa. Sport pystyi ajoittain pelaamaan vahvasti viisikkoina, mutta joukkueiden yli- ja alivoimapelit olivat kuin toiselta planeetalta.

OHO: Kärppien Saku Mäenalanen olisi voinut paremmalla tuurilla iskeä hattutempun, mutta kiekkojumalat eivät olleet tällä kertaa hyökkääjän puolella. Toisessa erässä Mäenalanen osui pystytolppaan sekä ylärimaan, ja päätöserässä laituri päätti vielä kerran kokeilla yläriman kestävyyttä.