Jukurien ylivoimapeli oli liikaa Sportille

Jukurien ylivoimapeli oli loistavalla mallilla Turo Asplundin johdolla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sport-Jukurit 1-5 (0-1, 0-1, 1-3)

1. erä: Hyvään vireeseen ennen joulua päässeet Sport ja Jukurit lähtivät katselevalla ilmeellä torstai-illan koitokseen. Sport onnistui kuitenkin hallitsemaan avausminuutteja olemalla viisikkopelissä vieraita edellä, mutta isäntienkin huippupaikat jäivät vähiin. Jukurit ei onnistunut saamaan yhtään vaarallista hyökkäystä ennen Joonas Komulaisen kahden minuutin jäähyä kahdeksan minuutin kohdalla, eikä ylivoimakaan tuottanut huippuvaarallisia paikkoja, mutta jukuriryhmä sai kuitenkin verkon heilumaan: Turo Asplund pääsi iskemään kiekon ranteella yläpeltiin Jesper Piitulaisen tuotua kiekko vahvasti alueelle. Kotijoukkuekin sai ylivoimamahdollisuutensa erän lopussa, mutta kiekko poltteli Sport-pelaajien hallussa, minkä myötä Jukurien alivoimanelikko pääsi helpolla.

2. erä: Toisessa erässä peli aukesi molemmin puolin, ja viisikkopelissäkin nähtiin enemmän maalintekopaikkoja. Jukurit tuli erän alun vahvasti, ja Janne Ritamäki pääsikin kokeilemaan maalaamista minuutin pelin jälkeen läpiajosta, johon hänet lähetti Samuli Piipponen tarkalla syötöllään. Mika Järvinen oli kuitenkin hereillä ja torjui Ritamäen laukauksen kilvellään. Hetkeä myöhemmin Sportin Antti Kalapudas sai laatupaikan lähietäisyydeltä, mutta hyökkääjän laukaus oli pala kakkua Rajaniemelle, ja vieraat polkivat saman tien vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Joonas Kalliola pääsi kokeilemaan maalintekoa epäonnistuen siinä. Sport pääsi erän keskivaiheilla kokeilemaan ylivoimaansa, mutta tulos oli jälleen sama: kiekko poltti lavassa, eikä valmista tullut. Jukurit sai heti perään ylivoiman, ja mikkeläiset näyttivätkin isännille, kuinka ylivoimaa pelataan: Asplund heitti poikittaissyötön Piitulaiselle, joka laukoi suoraan syötöstä, ja Zach Budish lakaisi irtokiekon häkkiin. Sport pääsi vielä erän lopulla ylivoimalle, mutta vaasalaiset eivät olleet ottaneet oppia, ja tauolle mentiin lukemista 0-2.

3. erä: Sport sai päätöserään toivotun alun, kun Filip Riska pääsi iskemään isäntien illan ensimmäisen Jukurien sekoiltua omassa päässä. Takaa-ajo oli alkanut, mutta nopeasti se päättyikin, kun Järvinen hörppäsi toisessa päässä helpon kiekon omiin, ja Jukurit oli jälleen kerran kahden maalin katkumatkalla. Kolmannesta kihauksesta vastasi Teemu Tallberg. Kolmas osuma myös katkaisi Sportin selkärangan, kun seuraavaksi alkoi kotkapaitojen jäähyily, ja vähemmän yllättäen savolaiset leipoivat kiekon jälleen maaliin. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Teemu Suhonen. Sport haki uutta nousua ilman maalivahtia, mutta Jukurien Tallberg päätti viimeisenkin pyristelyn iskemällä kiekon tyhjään rysään. Jukurit sai kolmannessa erässä myös huonoja uutisia, kun Ville Hyvärinen sai kovan iskun päähänsä ja joutui jättää kentän "heikossa hapessa".

Ratkaisu: Maalintekotehokkuus nousi radikaalilla tavalla esiin. Molemmat joukkueet loivat paikkoja, ja etenkin Sport sai viisikkopelissä tarpeeksi monta paikkaa maalintekoon, mutta laukausten laatu oli keskivertoa huonommalla tasolla. Lisäksi ylivoimapelissä oli järkyttävä ero, minkä vuoksi Jukurit sai poistua Vaasasta voiton kera. Sport sai ottelussa viisi kakkosta, ja Jukurit leipoi jopa kolme ylivoimamaalia.

OHO: Sportille on syntynyt melkoinen jukuripeikko, kun se on viimeksi pystynyt voittamaan mikkeliläiset yli vuosi sitten. Viimeiset viisi keskinäistä kohtaamista ovat päättyneet Jukurien voittoon.