Sportin tuska kasvoi entisestään

Sport–HPK 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

1. erä: Vaasan Suomi 100 -juhlaottelussa Sport isännöi HPK:ta, jolla on isäntien tavoin ollut hankaluuksia napata voittoja viime aikoina. Heikot otteet näkyivätkin avauserässä, kun molemmat joukkueet pyrkivät välttelemään virheitä, milloin virheitä perinteisesti alkaa syntyä. Vierailijat tekivät kuitenkin vähemmän virheitä, ja Kerho onnistui luomaan useamman hyvän hyökkäysrallin Sportin päätyyn. HPK loi hyviä maalintekopaikkoja, mutta Sport-vahti Mika Järvinen oli jälleen pelipäällä ja hoiti tilanteet varmuudella. Välillä oli tuuriakin mukana, kun esimerkiksi Kerhon Teemu Turusen laukaus huippupaikalta kilahti tolppaan. Sportin hyökkäyspeli yski jälleen, ja isännät eivät onnistuneet luomaan kuin pari kelvollista hyökkäystä, eikä maalinteko ollut lähelläkään.

2. erä: Sport muutti toisessa erässä peliään suoraviivaisemmaksi, minkä myötä vaasalaiset pääsivät paremmin tilanteille. HPK-veskari Emil Larmi ei joutunut kuitenkaan kunnolla hikoilemaan tilanteiden jäädessä puolittaisiksi. Ottelun avausrysä oli kuitenkin HPK:n käsialaa, kun Niklas Frimanin jäätä nuollut rannelaukaus yllätti Järvisen, jonka olisi totuuden nimissä pitänyt pystyä pysäyttämään Kerho-puolustajan laukaus. Sportin tasoitusmaali nähtiin ajassa 39:11, kun Tomi Körkön rannari suorasta luistelusta painui Larmin selän taakse. Jos olisi Järvisen pitänyt pystyä ottamaan Frimanin kuti, niin olisi pitänyt Larminkin pystyä ottamaan Körkön laukaus. Juuri kun Sport oli päässyt peliin mukaan, tuli joukkueen ylle tummia pilviä: Erik Riska lensi erän lopulla suihkuun antaen vieraille viiden minuutin ylivoiman. Riskalle tuomittiin ulosajo hänen taklattuaan HPK:n kultakypärä Kristian Vesalaista, joka jätti kentän verta vuotavana.

3. erä: HPK onnistui iskemään Riskan vitosen aikana illan toisen maalinsa, kun Eetu Tuulola sai nostaa kädet ilmaan kolmannen erän alussa. Maali myös jäi voitto-osumaksi. Oula Palve ja kaukaloon palannut Vesalainen tekivät Tuulolan maaliin erinomaisen esityön. Sportilta alkoi loppua usko jo erän alussa, eivätkä kotkapaidat onnistuneet vieläkään luomaan huippuvaarallisia paikkoja vieraiden päätyyn. Illan viimeisin niitti nähtiin ajassa 49:11, kun Teemu Turunen pääsi kävelemään kulmasta Sport-maalin eteen ja lyömään illan viimeisen maalin. Aleksi Ainali ja Robi Salo katselivat vierestä Turusen marssia.

Ratkaisu: Riskan ottama vitonen koitui lopulta isäntien kohtaloksi. HPK teki illan toisensa ylivoiman aikana, ja siihen loppuivat vaasalaisten henkiset paukut.

OHO: Sportin surkeat otteet saivat jälleen jatkoa. Joukkue on kelvollisen alkukauden jälkeen vajonnut askel askeleelta, ja viimeisestä 18 ottelusta se on voittanut ainoastaan kolme ottelua.