Sinnikäs SaiPa taipui JYPille - "Isot pojat olivat isoja poikia"

JYP-SaiPa 2-1
 
Ratkaisu: SaiPan momentum oli toisessa erässä heti Ahti Oksasen 1-1 -tasoituksen jälkeen, kun se pääsi lähes kahdeksi minuutiksi kahden miehen ylivoimalle. Pakkopeli meni kuitenkin hieromiseksi ja Jarkko Immonen punnersi erän loppuun JYPille 2-1. Tiiviisti puolustanut ja ajoittain terävästi hyökännyt SaiPa roikkui pelissä mukana tämänkin jälkeen, mutta ei voinut lopulta vahvemmalleen mitään. Ei, vaikka JYP passivoituikin kolmannessa erässä ja antoi kiekollisen pelin aloitteet vastustajalle.
 
Lähtökohta: JYPin kuuden ottelun voittoliito päättyi perjantai-iltana kunnon rysähdykseen Niiralan montussa, kun KalPa pieksi Pönttövuoren derbyssä naapurinsa vähintäänkin ansaitusti 5-0. SaiPa puolestaan puristi samaan aikaan 1-0 -voiton HIFK:sta voittomaalikisassa. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista JYPin ja SaiPan välillä olivat kumpikin päättyneet vierasvoittoon, kun SaiPa voitti lokakuussa Jyväskylässä 4-1 ja JYP marraskuussa Lappeenrannassa 4-0.

1. erä: JYP otti komennon heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien, kun Mikko Kalteva luikerteli maalipaikkaan jo 18 sekunnin kohdalla. Sama mies kajautti JYPin 1-0 -johtoon ylivoimalla, kun pelikellossa oli kahdeksan ja puoli minuuttia. SaiPan osalta jonkinlaista hyökkäyspeliä sai aikaiseksi lähinnä ykkösketju Jonatan Tanus - Cody Kunyk - Topi Nättinen, mutta maaleja ei sputnikeille tässä vaiheessa kirjattu.

2. erä: Toisen erän ensimmäisen yhdeksän minuutin ajan peli oli kohtuullisen napakasti JYPin hyppysissä, vaikka meno avauserästä tasoittuikin. Sitten sattui maalivahti Jussi Olkinuoralle ja puolustaja Jaakko Jokiselle tuplatunarointi. Olkinuora pelasi vaikeahkon kiekon maalin taakse Jokiselle, joka hävisi kaksinkamppailun Bastien Maialle ja Ahti Oksanen takoi paraatipaikalta 1-1 Maian syötöstä.
Heti tämän jälkeen SaiPa pääsi ylivoimalle Michel Miklikin rangaistuksen myötä. Jäähy ehti kulua vain neljä sekuntia, kun Nolan Yonkman vippasi kiekon katsomoon ja lähti istunnolle Miklikin seuraksi. Lähes täydet kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Puolitoista minuuttia ennen erän loppua Jarkko Immonen iski JYPin 2-1 -johtoon väkevän kulmapelin päätteeksi siirretyn rangaistuksen aikana.
 
3. erä: Maalin tappioasemassa SaiPa löi urun auki ja haki tasoitusta vimmatusti. Kahta ensimmäistä erää riskialttiimpi hyökkääminen olisi voinut avata vaarallisia vastaiskun paikkoja JYPille, mutta joukkue ei juuri sellaisiin päässyt. Hurrikaaniryhmä kuitenkin selvitti pitkät puolustusalueen painit ilman takaiskuja. SaiPa otti maalivahdin pois 50 sekuntia ennen loppua, mutta takaa-ajo tyssäsi Lasse Lappalaisen kampitusjäähyyn vain kuusi sekuntia myöhemmin.

Oho: SaiPan viimeksi vieraillessa Hippoksella Frans Tuohimaa torjui 35 kertaa, kun Eetu Laurikainen JYPin maalilla oli kiekon tiellä vain kuusi kertaa. JYP voitti laukaukset 59-20, mutta onnistui siis silti häviämään ottelun. Tällä kertaa Tuohimaalle kirjattiin 25 torjuntaa, Jussi Olkinuoralle JYP-maalilla kaksi vähemmän.

Erikoista: JYPin takalinjoilla debytoi 22-vuotias puolustaja Alex Lindroos. Viime keväänä 1+1 -mallisen sopimuksen JYPin kanssa solminut Lindroos lainattiin alkukaudesta Peliittoihin, josta matka jatkui Pelicansin pakkivajetta paikkaamaan. Varsinaisessa sopimusseurassaan jokerikasvatti pelasi kuitenkin ensimmäisen liigaottelunsa tänään.

Kommentti: - Kolmas peli neljään päivään. Nämä ovat juuri niitä pelejä, joista pitää vaan pystyä raapimaan voittoja väsyneenä. Meidän isot pojat olivat tänään isoja poikia, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen totesi.