Selin: Hienoa, että jääkiekossa taklataan yhä

Juhani Tyrväinen teki HIFK:n toisen maalin. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei kunnolla nähnyt tilannetta, jossa Ville Varakas joutui ulos. HIFK:n toisen maalin tehnyt Juhani Tyrväinen oli sitä mieltä, että Kärppien olisi pitänyt saada ensimmäisessä erässä samanlainen jäähy.

Varakas taklasi kolmannen erän alussa hyökkäyssiniviivan tuntumassa Kärppien Sami Anttilaa. Hidastus osoitti selvästi taklauksen osuneen päähän ja Varakas sai 5+20 minuuttia. HIFK oli toisen erän alussa menettänyt Ryan O’Connorin loukkaantuneena, joten joutui pelaamaan vain viidellä puolustajalla.

- Hienoa, että jääkiekossa taklataan yhä. Tilannetta en nähnyt kunnolla, joten en ota siihen kantaa. Mutta tämä oli liian kova kummallekin päätuomarille, ”Atu” sanoi.

- Jos pelikieltoa tulee, niin matka vain jatkuu. Otetaan uusia miehiä tilalle, Selin jatkoi.

- Yritimme jäähyn jälkeen tasoitusta, mutta se ei nyt onnistunut. Ensimmäisessä erässä meillä oli hiukan käsijarru päällä, mutta toisessa saimme hyvän fyysisen pelin. Olen ylpeä joukkueestani.

HIFK hävisi nyt jo neljännen kerran tämän kauden aikana Kärpille, mutta sai se ajoittain todella ahtaalle.

- Mikään joukkue ei ole voittamaton, Selin jatkoi.

Tyrväinen oli samoilla linjoilla.

- Kärpät näytti, miksi se johtaa sarjaa. Positiivista meille oli se, että saimme hyvän ottelun muutaman hiukan vaisumman kotiottelun jälkeen. Kärkijoukkueet sytyttävät aina. Tämä oli kuin playoff-ottelu. Tunnetta oli mukana ja se oli hyvä. Se kuuluu jääkiekkoon, hän sanoi.

Varakkaan saamaan jäähyn hän ei ottanut kantaa, mutta muuten oli kriittinen.

- Ensimmäisessä erässä oli samanlainen tilanne, mutta Lennu (Petrell) ei jäänyt jäähän makaamaan. Siinä ero, jäät jäähän tai ei. Siitä tilanteesta olisi pitänyt tulla samanlainen jäähy, hän sanoi.