SaiPalle hyvä voitto, Goodwin 2+0

SaiPa–Pelicans 4–2

Voitot 1–0

Ratkaisu: SaiPa hallitsi peliä riittävästi päästäkseen karkumatkalle ja puolustamaan päätöserässä johtoasemaansa. Kotijoukkue oli tarkempi maalinedustoilla.

SaiPan sentteri David Goodwin heilutti Pelicansin maaliverkkoa kahdesti. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lähtökohdat: SaiPa ja Pelicans ovat vastakkain ensi kertaa SM-liigan pudotuspeleissä. SaiPan matalapaine kauden aikana oli jo ennen vuodenvaihdetta. Joulun jälkeen lappeenrantalaiset saivat kotipeleistään aina vähintään pisteen lukuunottamatta vain Kärppien vierailua itärajalla. Pelicans sen sijaan veti runkosarjan loppuun kahdeksan pelin putken, josta sai vain kaksi voittoa ja kuusi pistettä. SaiPan sairaslista oli pidempi, kun sivussa ovat sentterit Anssi Löfman ja Eetu Koski sekä puolustajat Per Savilahti-Nagander ja Lauri Taipalus. Pelicansilta puuttuu tällä erää vain peruspakki Nico Manelius. Lahtelaisten maalivahtivalinta saattoi yllättää jonkun, kun luukulla aloitti Joona Voutilainen.

1. erä: Pelicans pääsi yrittämään avauserässä ylivoimalla peräti kolmesti. Varsinainen pakkopeli ei tulosta tuonut, mutta yksi nopea tilanne kiekon hyökkäysalueelle tuonnin jälkeen tuotti maalin Jesse Saarisen nokkeluuden ansiosta. Juha Leimu tuo kiekon siniviivan yli ja löysi Saarisen syötöllään vetopaikasta. Saarisen, 32, kokemuksella tilanteesta ei lähtenytkään laukausta vaan täysin tyhjän maalin Miska Siikoselle avannut poikittaissyöttö. Jostain käsittämättömästä syystä Saariselle ei annettu tilanteesta syöttöpistettä. SaiPa nousi tasoihin Curtis Hamiltonin ohjattua Urho Vaakanaisen laukauksen maaliin.

2. erä: Toisen erän alussa tuli tilanne, jota kurinpitäjä saattaa vielä tarkkailla videolta. Pelicansin Siikonen ja SaiPan Jonathan Tanus painelivat rinnakkain päätykiekkoon niin, että Tanus tömähti päätyyn, löi päänsä pleksiin ja pudotti kypäränsä. Tuomaristo tulkitsi tilanteen vahingoksi, jossa Tanus oli kumartunut yllättäen. SaiPa pääsi johtoon ensimmäisestä pakkopelipaikastaan. Cody Kunyk laukoi näyttävän maalin aloituskaarelta. Vieraat joutuivat kahden maalin takaa-ajajaksi, kun David Goodwin sai siirtää irtokiekon maaliviivalta tyhjään rysään.

3. erä: Katsomo sai uutta sytykettä peliin, kun Casimir Jürgens napautti aloituskaarelta eroksi jälleen yhden maalin vain 20 sekuntia erän alkamisesta. SaiPa piti tarkemmin kiinni hyökkäyssiniviivansa, sai kiekon Pelicansilta hieman erän puolivälin jälkeen ja pystyi pelaamaan sen maalille Goodwinille avopaikkaan viimeisteltäväksi.

Ottelun hahmo: Kaikki runkosarjaottelut pelannut keskushyökkääjä David Goodwin teki niissä SaiPalle kymmenen maalia, joista neljä ylivoimalla. Nyt Goodwin osui kahdesti tasakentällisin pelin jälkimmäisellä puoliskolla oltuaan oikealla hetkellä maalinedustalla. SaiPa löysi 178-senttisen sentterin suoraan yliopistokiekkoilun parista.

Erikoista: Miska Siikonen viimeisteli ottelun avausosuman käytännössä tyhjään maaliin konkarihyökkääjä Jesse Saarisen kerrassaan oivaltavasta syötöstä. Jostain syystä maalista saivat syöttöpisteen Casimir Jürgens ja Juha Leimu.