Ryan O’Connor HIFK:n ykköstykkinä

Ryan O'Connor oli kovassa maalitahdissa Ässiä vastaan. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Kanadalainen puolustaja Ryan O’Connor oli HIFK:n ykköstykki ja oli luonnollisesti hyvin iloinen pelin jälkeen.

- Olemme pelanneet pari viimeistä ottelua jo hyvin, mutta kiekko ei ole mennyt maliin. On se sitten ollut epäonnea tai mitä hyvänsä, mutta emme ole onnistuneet. Tänään se onnistui, hän sanoi.

O’Connor tuntuu pieneltä, vaikka pituutta onkin 180 senttiä. Mutta hänen mailatyönsä on erinomaista ja hän onkin kova pelote siniviivalla. Ei mikään ihme, että O’Connor on paljon mukana HIFK:n ylivoimapelissä.

Toisen erän lopussa näytti jo siltä, että hän sai maalin, mutta lopulta se merkittiinkin Erik Thorellin nimiin.

- Se oli nopea tilanne, enkä ihan tarkkaan tiedä, mitä tapahtui. Varmaan Erik sai mailansa väliin. Mutta ei ole väliä, kuka tekee maalin. Pääasia on, että teimme niitä vihdoinkin, hän sanoi.

Kolmannen erän alussa Ässät joutui turhaan jäähysumaan. Ensimmäisen jäähyn aikana O’Connor osui vain tolppaan, mutta toisen aikana teki jo maalin. Se oli hänen kauden ensimmäisensä. Maalisyöttöjä oli ennen tätä peliä jo neljä.

- Ensin oli vain epäonnea, kun laukaukseni osui tolppaan ja pomppasi siitä ulos. Toisella kerralla olin hyvässä maalipaikassa ja onnistuin, hän sanoi.

Kanadalainen uskoo HIFK:n kauden nyt vähitellen kääntyvän.

- Olemme pelanneet jo muutaman ottelun hyvin, mutta ei ole mennyt sisään. Nyt saimme varmasti itseluottamusta siihen, että teemme maaleja. Tästä varmaan lähtee kaikki parempaan suuntaan.

Hän tuli HIFK:hon viime kauden lopussa.

- En ole vielä ollut kovin kauaa IFK:ssa, mutta olen viihtynyt täällä erinomaisesti. Kun sopimusta tarjottiin tästä kaudesta, niin oli helppo allekirjoittaa.

O’Connor on jo neljättä kauttaan Suomessa. Hän oli ensin Bluesissa ja sitten lähes kaksi kautta KooKoossa ennen HIFK:hon siirtymistä. Kun on puolustajaksi hiukan liian pieni, niin Kanadan pääjuniorisarjan jälkeen hän ollut Euroopassa. Ennen Suomeen tuloaan hän pelasi kauden 2013-14 alun Sveitsin Davosissa ja oli KHL:n Medevesak Zagrebissa Kroatiassa.