Riku Helenius loppukaudeksi Ilveksen maalille - "Onhan siitä jo kymmenen vuotta"

Riku Helenius kantoi Ilves - KalPa -ottelun jälkeen pelikamansa pukukoppikäytävän päästä toiseen. Kuva: Miika Arponen
Riku Helenius kantoi Ilves - KalPa -ottelun jälkeen pelikamansa pukukoppikäytävän päästä toiseen. Kuva: Miika Arponen

Ilves on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen maalivahti Riku Heleniuksen kanssa. 29-vuotias maalivahti pelasi alkukaudella KalPassa neljä ottelua.

Heleniuksen siirto osui mielenkiintoiseen ajankohtaan, sillä hän istui vielä perjantai-iltana Ilveksen vastustajan vaihtopenkillä luukkuvahtina. Ottelun päätyttyä Ilves-kasvatti kantoi varusteensa pukukoppikäytävän päästä toiseen.

- Nopeastihan tämä siirto lopulta hoitui. Oli tästä hetken aikaa puhetta, mutta maaliin saimme asiat nopeasti, Helenius kertoi Ilvekselle voitollisen ottelun jälkeen.

Heleniuksen agentti Jarmo Kork kertoi, että Ilves olisi halunnut Heleniuksen jo perjantaina aamulla, mutta KalPa halusi toteuttaa siirron vasta illan ottelun jälkeen.

Ilveksestä 19-vuotiaana WHL:n Seattle Thunderbirdsiin siirtynyt Helenius ei ole pukenut Ilves-paitaa ylleen kymmeneen vuoteen.

- Kyllä siitä taitaa jo kymmenen vuotta olla. Mielelläni puen taas Ilves-paidan päälle, kiva tulla takaisin Tampereelle, Helenius jatkaa.

Helenius on Ilveksen käytettävissä jo lauantaina Raumalla. Mies on valmis hyppäämään tolppien väliin vaikka heti.

- Totta kai olen valmis pelaamaan, jos vaan niin halutaan. Sitä varten tänne on tultu.

Ilveksen maalivahtitilanne on ollut viime aikoina haastava, kun ykkösvahtina kauteen lähtenyt Antti Lehtonen on ollut sivussa aivotärähdyksen vuoksi, eikä toinen maalivahti Markus Ruusu ole pystynyt vakiinnuttamaan tasoaan liigatason ykkösvahdiksi.