Rasmus Kupari osui myös nelosketjussa

Kärpät - KalPa 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

1. erä: Kärppien kakkosketjun taitava laitahyökkääjä Ville Leskinen palasi kaukaloon pitkän sairasloman jälkeen. Sportin Markus Kankaanperä torppaamaksi kolme viikkoa sitten joutunut joutunut Leskinen palasi tulle paikalleen Nicklas Lasun rinnalle kakkosketjuun.Tämä tarkoitti sitä, että 17-vuotias superlahjakkuus Rasmus Kupari sai siirron takaisin nelosketjuun.

Kuparin kypärä ei kuitenkaan ollut kallellaan, vaan nuorukainen teki loistavan yksilösuorituksen ja siirsi kauniilla rannelaukauksella Kärpät 1–0-johtoon. Täysosuma oli NHL:n ykköskierroksen varaukseksi veikkaillulle Kuparille kauden toinen.

KalPan Kai Kantola tasoitti ottelun erän puolessa ja välissä ja teki samalla kauden ensimmäisen maalinsa.

2. erä: Toista erää sävytti Mikael Ruohomaan etukulmaan ampuma ylivoimamaali, joka syntyi vain kolme sekuntia ennen päätössummeria. Maali oli Ruohomaalle varmasti makea, sillä viime kausi meni loukkaantumisten vuoksi penkin alle, eikä hän tälläkään kaudella ole yltänyt tehollisesti ketjukaveriensa Julius Junttilan ja Charles Bertrandin tasolle. Erä oli oli täysin Kärppien, sillä kuopiolaiset sortuivat kurittomuuteen ja ottivat neljä jäähyä.

Kärpillä oli loistava tilaisuus mennä 2–1-johtoon jo erän puolessa välissä, mutta Riku Helenius torjui Julius Junttilan laukauksen maagisella tavalla. Tilanne oli sen verran epäselvä, että se jouduttiin tarkastamaan videolta.

3. erä: Jani Hakanpää on virittänyt itsensä todella kovaan maalintekovireeseen, sillä hän tulitti jo kauden neljännen täysosumansa. Viime kaudella hän ei osunut kertaakaan.

–Saimme hyvän ylivoiman. Puhuimme Villen (Leskinen) kanssa jo erätauolla, että jos tulee tilanne, niin anna syöttö. Maalin edessä oli hyvä trafiikki, joten annoin palaa täysillä, Hakanpää kertasi.

Erä oli täysin KalPan, mutta Hakanpään maali pelasti Kärpät. 11 sekuntia ennen loppua KalPa tuli Juuso Riikolan täysosumalla maalin päähän, mutta Veini Vehviläinen kesti.

Yhteenveto: Kärpät palasi yhden tappion jälkeen  voittojen tielle ja purjehtii sarjan keulakaartissa. Hopea-KalPalla on ankeampaa.

–Meillä oli todella hyviä jaksoja, mutta toisen erän jäähyt rikkoivat peliämme, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen tuumi.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli huojentunut.

–Olen todella onnellinen. KalPa on huippujoukkue, ja marginaalit tällaisissa peleissä ovat todella pienet.

Kärpät on nyt voittanut kaikki kotipelinsä, ja viime kauden taaperrus näyttää olevan takana. Viikonvaihteen lauamtaipelit vetävät hyvin yleisöä (5503), mutta tämänkin illan ottelu jäi alle budjetoidun (5800).

 

Tilastot:

1. erä; 5.34 Rasmus Kupari (Jani Hakanpää – Taneli Ronkainen) 1–0, 11.49 Kai Kantola (Juuso Riikola – Balazs Sebok) 1–1.

2. erä: 39.57 Mikael Ruohomaa (Julius Junttila – Miika Koiviso) 2–1 yv

3. erä: 51.26 Jani Hakanpää (Ville Leskinen – Teemu Kivihalme) 3–1 yv, 59.49 Juuso Riikola (Kai Kantola) 3–2 im.

 

Kokoonpanot.

Kärpät:

Maalivahdit: Veini Vehviläinen ja (Jussi Rynnäs)

I viisikko: Julius Junttila – Mikael Ruohomaa – Charles Bertrand, Miika Koivisto – Aleksi Mäkelä.

II viisikko: Saku Mäenalanen – Nicklas Lasu – Ville Leskinen, Lasse Kukonen – Mikko Niemelä.

III viisikko: Jari Sailio – Miska Humaloja – Tuomas Vartiainen, Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää.

IV ketju: Jyri Junnila – Rasmus Kupari – Juha Koivisto.

7. pakki: Taneli Ronkainen.

KalPa:

Maalivahdit: Riku Helenius ja (Denis Godla).

I viisikko: Sami Mutanen – Ville-Vesa Vainiola – Mikko Nuutinen, Juuso Riikola – Santeri Lukka.

II viisikko: Jerry D'Amigo – Balazs Sebok – Kai Kantola, Mathew Maione – Mikael Seppälä.

III viisikko: Tommi Jokinen – Eetu Luostarinen – Alexander Ruuttu, Konsta Mäkinen – Otto Leskinen.

IV ketju: Janne Tavi – Joni Ikonen – Alex Lavoie.

13. hyökkääjä: Aleksandre Texier.