Radke kiitti jatkosopimuksesta kahdella maalilla

Jukurit-SaiPa 2-3

Lähtökohdat: Jumboksi hyytynyt Jukurit pääsi ainakin harjoittelemaan yhtenäisenä maajoukkuetauon aikana. Mikkeliläisillä oli pohjalla vain yksi voitto ja kuusi pistettä viimeisimmistä 11 ottelustaan. SaiPaa Jukurit ei ollut viidellä ensimmäisellä yrittämällään liigakaukaloissa voittanut (0-0-2-3). Kahdeksan kotivoiton putkessa purjehtivalla SaiPalla oli koossa kymmenen voittoa tusinassa viime pelissään. Siihen nähden vieraiden ylivoimapeli (maalit 7-1) oli ollut käsittämättömän heikkoa. SaiPa oli tarvinnut ylivoimamaalin tekemiseen keskimäärin 17 minuuttia ja 22 sekuntia, selkeästi Liigan surkeimpana pakkopelijoukkueena. SaiPa ilmoitti varmuuden vuoksi kokoonpanoonsa päivällä Eetu Kosken, jos Peter Quennevillen pelilupa ei olisi ehtinyt Calgarysta ajoissa Suomeen.

Roy Radke kiitti sopimuksensa jatkosta heti kahdella maalilla Jukurien verkkoon. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

1. erä: Ahti Oksanen vei vieraat johtoon putsattuaan irtokiekon Jukurien maalivahdin Sami Rajaniemen takaa tyhjään maaliin. Osuma oli laitahyökkääjälle kauden kolmas. Vieraiden johto kesti ainoastaan kymmenen sekuntia, kun isäntien kultakypäräinen Zach Budish sivalsi tasoituksen jo seuraavassa vaihdossa kaukalon kulman tuntumasta pienestä kulmasta. Avauserä oli SaiPa-painotteinen, tosin vierailla oli runsaat kaksi minuuttia isäntiä enemmän ylivoimapeliä käytettävänään.

2. erä: Erän puoliväliin osui hyvinkin käänteentekevä hetki, kun hyökkäyspäästä hitaasti palaillut SaiPan laitahyökkääjä Roy Radke sai palkinnoksi läpiajon. Radke laukoi ohi ja paineli samalla vauhdilla Jukuri-vahti Sami Rajaniemen päälle. Radke ehti istua estämiskakkosta vain puoli minuuttia, kun Miika Roine vei isännät johtoon ylivoimamaalilla. SaiPan Ville Koho nojasi tasapainoaan hieman väärään suuntaan ja päästi Roineen nousemaan aloituskaarelle laukomaan ranteella ylänurkkaan. Osuma oli viime kaudella 15 maalia laukoneelle Roineelle vasta kauden neljäs ja toinen viimeisimpiin 19 otteluun. SaiPa pelasi erässä alivoimaa vajaat viisi minuuttia, mutta siitä oli turha etsiä syytä siihen, että Rajaniemi selvisi isäntien maalilla erästä yhdellä torjunnalla.

3. erä: Jukurit puolusti johtoaan passiivisesti. Toisessa erässä läpiajon hukannut Radke kilautti kahdesti rannelaukauksen, johon Rajaniemellä ei ollut mitään sanottavaa. Ensimmäisensä Radke upotti verkkoon aloituskaarelta puolustajan jaloista maskista ja toisen ylivoimalla siniviivalaukauksen pysähdyttyä Ville Hyvärisen vieressä Radkeen. Jukurit pääsi yrittämään lopussa jopa 21 sekuntia ylivoimaa kuudella kolmea vastaan, mutta tasoitusmaalia ei nähty.

Ratkaisu: Kaksi napakkaa ja tarkkaa rannelaukausta olivat ratkaisuna varsin poikkeuksellisia, koska kumpikin lähti aloituspistettä kauempaa maalista. Radke joutui jännittämään yksilötasolla loppuun asti, sillä hänet passitettiin 58 sekuntia ennen summeria jäähylle väärästä vaihdosta.

Ottelun hahmo: Roy Radke nousi antisankarista illan ratkaisijaksi kahdella näyttävällä rannelaukauksellaan. Radke oli tehnyt kauden aiemmissa 21 pelissään yhden maalin. Maajoukkuetauolla SaiPa tiedotti 20-vuotiaan laitahyökkääjän sopimuksen jatkamisesta kauden loppuun asti.

Erikoista: Jukureilta puuttuvat puolentoista liigakauden jälkeen vielä SaiPan ja Turun Palloseuran päänahat.